- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


 
The Gladiators (Jamaica)
The Gladiators, een Jamaicaanse roots reggae band, waren al populair in de jaren 70. Oprichter en drijvende kracht van de groep Albert Griffiths is in 2005 vervangen door zijn zonen Alan en Anthony.
 
Biografie
Albert Griffiths (zanger/gitarist) was de oprichter en drijvende kracht van The Gladiators. Samen met zijn jeugdvrienden Errol Grandison (zanger/gitarist) en David Webber (zanger) vormde hij The Gladiators vocal group (oorspronkelijke bezetting).

Het eerste succes van de groep was de single Hello Carol (1968) voor producer Coxsone Dodd, waarmee hoge ogen werden gescoord in de Jamaicaanse charts.

Niet lang daarna, in 1969, werd Webber ziek en zijn plaats werd ingenomen door Clinton Fearon(zanger/gitarist). Grandison verliet de groep in 1973 door familie omstandigheden en werd vervangen door Dallimore Sutherland (zanger/bassist).

Vanaf begin jaren 70 namen The Gladiators vele platen op bij verschillende producers, zoals Lloyd Daley en Lee Perry, maar hun grootste hits kwamen van Coxsone Dodd van Studio One.

In 2005 brachten The Gladiators Fathers and Sons uit, een album dat werd beschouwd als het afscheid van Albert Griffiths, samen met zijn zoons Alan and Anthony, die aan de groep werden toegevoegd.

The Gladiators zijn altijd trouw gebleven aan hun roots en staan garant voor een spectaculaire live show!

Foto gallerij: 3 foto's

 
Oude evenementen
  •  
  • Rototom Sunsplash Festival 2014  
    Benicāssim (Spanje/Spain)  
    16 - 23 augustus 2014