- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


 
De Grijze Massa (Nederland)
De Grijze Massa is hip hop met hersens. De drie MC's Knowledge, Dvonz en Raska verwerken in hun muziek voor iedereen herkenbare concepten die afwisselend aan het denken zetten, ontroeren of juist opzwepen.
 
Biografie
De mannen achter De Grijze Massa zijn Mathijs Bannink, Arjen Kleinheren en Vincent Deinum.

Het is de belofte dat iedere track een (al dan niet verborgen) concept met zich meedraagt. De Grijze Massa spreekt een volledige generatie leeftijdsgenoten uit de middenklasse aan, de grootste groep luisteraars die Nederlandse MC's zich wensen mogen.

In 2008 bracht De Grijze Massa het debuut album Dooutmaris uit. Diverse media (o.a. online magazines, gedrukte pers, 3voor12 Luisterpaal en radiostations) pikten de release snel op.

De Grijze Massa heeft messcherpe teksten en hun muziek is veelzijdig. Oosterse samples, synthesizers en bombastische blazers wisselen elkaar af.

Op Deventer Vibes komt De Grijze Massa met het nummer 'De Horizon'. Raska doet ook mee met The Puzzle op het nummer 'Omdat Ik Leef'.

Foto gallerij: 1 foto

 
Oude evenementen
 •  
 • Official Releaseparty Deventer Vibes  
  Burgerweeshuis (Deventer)  
  2 november 2013
   
 •  
 • Nice Up Di Dance @ Cafe The Zen!  
  Café The Zen (Amsterdam)  
  28 september 2013