- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


 
Lone Ranger (Jamaica)
Lone Ranger is een Jamaicaanse reggae deejay die 9 albums op heeft genomen tussen eind 1970s en mid-1980s. Hij begon zijn carriere bij Clement 'Coxsone' Dodd's Studio One label. Hij wordt gezien als een van de tekstueel creatiefste deejays van zijn tijd en hij had dan ook een grote invloed op de Britse deejays uit de vroege 1980s.
 
Biografie
Lone Ranger werd geboren als Anthony Alphanso Waldron op 2 november 1958. Hij bracht een groot deel van zijn jeugd door in Engeland. Hij werkte eerst als duo samen met Welton Irie, maar als snel ging hij solo opnemen en kwam met een grote hit in Jamaica, 'Love Bump'. Lone Ranger werkte ook bij Virgo Sound sound system. He had een nummer 1 reggae chart album in de UK in 1980 met Barnabas Collins. Hij verhuisde naar de United States in de mid-1980s, maar kwam weer naar Jamaican in 1998, waar hij weer met sound systems ging optreden.

Foto gallerij: 1 foto

 
Oude evenementen
  •  
  • 15-jarig bestaan Black Star Foundation!  
    Melkweg (Amsterdam)  
    15 april 2018