- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


 
Yusuf (Ghana/Nederland)
Yusuf is masterdrummer en heeft de vele ritmes en drumtechnieken van jongsaf aan geleerd. Hij treedt tegenwoordig vnl. op met zijn eigen band The Raving Disciples, die garant staat voor een swingende mix van traditionele Ghanese percussie en afrobeat.
 
Biografie
Yusuf Mohammed Nuweku wordt geboren op 15 oktober 1963 in Bolgatanga, een plaatsje in het noorden van Ghana. In zijn familie is muziek maken net zo gewoon als eten en drinken. Ieder weekend komen de mannelijke familieleden bijeen om te drummen. De vrouwen, onder wie zijn moeder, dansen en zingen erbij.

Omdat zijn vader bij de politie zit, reist de familie door heel Ghana. Zo leert hij vele ritmes en drumtechnieken. Op de dansafdeling van Legon Universiteit (Accra, Ghana) leert hij ritmes uit omringende landen spelen.

Op zijn 25e gaat Yusuf naar Nederland en hij gaat aan de slag als begeleider van Afrikaanse dansgroepen. Daarnaast geeft hij regelmatig dansprojecten op scholen, weekendworkshops, workshops in bedrijven, en treedt hij geregeld op tijdens feesten, partijen en festivals.

Website Yusuf

Foto gallerij: 1 foto

Wilt u meer informatie over Yusuf of wilt u Yusuf boeken, stuur dan een e-mail naar Black Star Foundation.

 
Oude evenementen
  •  
  • Freetime Benefietconcert  
    Panama (Amsterdam)  
    24 mei 2006