- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


 
Floyd Lloyd (Jamaica)
Floyd Lloyd Seivright, geboren in St. Ann, Jamaica, is een zanger en songwriter, pianist en publisher (Tropic Entertainment).
 
Biografie
Floyd Lloyd begon zijn muzikale carriere al op 12-jarige leeftijd op de Alpha Catholic School, Jamaica's 'fife & drum' school (opgericht rond 1880). Alpha Boys School heeft vele grootheden in de Jamaicaanse muziek opgeleid, zoals Lennie Hibbert, Don Drummonds, Tommy McCook en Rico Rodriquez, die een grote inspiratie was voor Floyd.

Door de jaren heen heeft Floyd Lloyd samengewerkt met zijn mentors, hij scheef voor Derrick Morgan, speelde met The McCook, tourde en deed opnamen met Laurel Atkin en hij produceerde live albums met Justin Hinds en Rico Rodriquez. Zowel Rico als gitarist Ernest Ranglin spelen mee op diverse nummers van Floyd's albums 'Village Soul' en 'Mango Blues'. 'Village Soul', Tropic's instrumentale album, features ook enkele bijdragen van de vibraphonist Lennie Hibbert.

Floyd Lloyd fuseert de sound van Ska, Reggae en jazz als geen ander. Op 'Tear It Up: The Ska Album', met o.a The Potato 5, Red Cloud en de New Orleans Jazz Stars, heeft hij een samensmelting gecreeerd tussen New Orleans brass en Jamaicaanse ridims.

na 24 jaar in London te hebben gewoond, is Floyd naar New York gegaan. Hij is veteraan in de Euro-reggae/ska scene, en is o.a zanger of componist van hits zoals de Mighty Diamond's 'Sweet Lady' en Potato 5's 'Big City' en 'Jesse Jackson'. Floyd Lloyd en de Potato Five met Laurel Atkin was het eerste ska album uitgebracht door Sony Records in Japan en Asia.

Floyd Lloyd is featured op diverse compilatie albums, zoals Ska Stars of the 80's, This is Reggae Volume 1 & 2, United Colors of Ska en KMP's The Reggae Album. He was de eerste West Indische songwriter die exclusively werd getekend door EMI/KPM Music Publishing (reggae muziek voor film en televisie producties).

In de zeventiger jaren, richtte Floyd Tropic Entertainment Ltd. op. Zijn catalogus bevat o.a. Justin Hinds, Lennie Hibbert, Ernest Ranglin, Kareem Baaqi en Floyd Lloyd zelf.