- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


 
Bunny Wailer (Jamaica)
In 1963 vormden Bob Marley, Peter Tosh en Bunny Wailer de legendarische groep 'The Wailers'. Bunny Wailer wordt vaak 'the forgotten Wailer' genoemd want hij heeft volgens velen nooit de eer gekregen die hem toekomt. Hij is hij één van de belangrijkste grondleggers van de reggae.
 
Biografie
Bunny Wailer werd in 1947 geboren als Neville Livingston. Al in zijn jonge jaren was hij een goede vriend van Bob Marley en ze zaten samen op 'Stepney All Age' school in Nine Miles.

Toen Thadius 'Toddy' Livingston (vader van Bunny) naar Kingston verhuisde, werden de vrienden voor een korte periode gescheiden totdat Bob's moeder in 1957 ook besloot om het platteland in te ruilen voor de hoofdstad. Hier groeiden de jongens samen op in de ghettowijk Trenchtown.

Ze vonden er nog een kameraad bij, Peter Tosh. Samen kregen zij een zelfde liefde voor muziek, misschien wel de enige uitweg uit het ghetto-leven.

In 1976 brengt Bunny Wailer onder zijn eigen naam een soloalbum uit, 'Blackheart Man LP'. Zowel Peter Tosh als Bob Marley werkten aan het album mee. Dit album is voor veel reggaefans meteen het bewijs dat Bunny niet zomaar een achtergrond zanger van The Wailers was.

De daarop volgende albums van Bunny Wailer bevatten, net zoals zijn debuutalbum, constant politieke en sociale boodschappen. De belangrijkste voorbeelden hiervan zijn: 'Liberation', 'Struggle', en 'Protest'.

In tegenstelling tot zijn vroegere kompanen gaat Bunny niet na elk album uitgebreid toeren. Ook al tijdens zijn Wailers periode was Bunny niet gek op de optredens buiten Jamaica, oorzaak nummer 1 vliegangst! Dus kom tot zien op woensdag 2 mei in de Heineken Music Hall, deze show van Bunny Wailer & The Solomonic Reggaestra mag je niet missen!

Foto gallerij: 3 foto's

 
Oude evenementen
 •  
 • BUNNY WAILER weer in Amsterdam!  
  Paradiso (Amsterdam)  
  21 juli 2015
   
 •  
 • BUNNY WAILER in Paradiso!  
  Paradiso (Amsterdam)  
  31 juli 2014
   
 •  
 • Black Star op TwoSevensSplash 2009  
  Melkweg (Amsterdam)  
  5 juli 2009
   
 •  
 • Made in Jamaica  
  Heineken Music Hall (Amsterdam)  
  2 mei 2007