- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

30 Jaar Babylon By Bus
dinsdag 9 december 2008 vanaf 20.00 in Melkweg (Amsterdam)
Entree: 15

30 jaar geleden bevestigde Bob Marley zijn supersterrenstatus met de release van zijn beroemde live plaat Babylon By Bus, met daarop de inmiddels klassiek geworden uitvoeringen van o.a. Stir It Up en Lively Up Yourself. De Nederlands/Caribische formatie Rootsriders brengt sinds hun succesvolle show 2,5 jaar geleden in de Melkweg (toen Bob Marley's 25e sterfdatum werd herdacht) hun enerverende eerbetoon als Tribute2BobMarley op de planken.

Met 30 jaar Babylon By Bus: Concert for Instrument4Africa zullen zij samen met een aantal gastartiesten een ode brengen aan een van de beste live platen die ooit werd uitgebracht. Het concert staat bovendien in het teken van de inzamelingsactie van (gebruikte) muziekinstrumenten waarmee de band jong Afrikaans talent probeert te ondersteunen. Een nieuw op tour opgenomen album met daarop enkele van de vele talenten die de band tijdens hun vele reizen naar Afrika ontmoette wordt deze avond officieel gepresenteerd. Bring your instrument 4 Africa!

Voorafgaand aan het concert zal Black Star Foundation een muzikale lezing verzorgen over Bob Marley, reggae en natuurlijk de Babylon By Bus tour. Kom dus op tijd, de lezing begint om 20:30 uur!

Met: The Opposites, Ziggi, Tribute2BobMarley band, Boris, Dennis, Caprice, Typhoon, Leona en vele anderen.

Line up

Speciale gast:

 
Ziggi Recado (Nederland)
Ziggi Recado is al jaren goed aan de weg aan het timmeren in zowel Nederland als het buitenland. In 2006 bracht hij rzijn debuut album So Much Reasons uit en in 2007 tourde hij door Europa als officiele support act voor Gentleman. Ziggi is nog steeds een van de top reggae acts uit Nederland.
 
 
DJ:

 
Black Star Sound (Nederland)
Black Star Sound is een roots reggae DJ-crew uit Amsterdam. Selector Den-Den houdt van vinyl en heeft een enorme platencollectie, met name 7-singles. Op het podium wordt Den-Den vaak bijgestaan door MC's en talentvolle zangers. Naast Jamaicaanse riddims draait Black Star Sound ook eigen producties.
 
 
Band:

 
Tribute2BobMarley
Tribute2BobMarley - de band rond Marley lookalike Philip Junior Tecla - herdenkt de King of Reggae door diens levensverhaal te vertellen en zijn muzikale erfenis te laten horen.