- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Bazart Bashment Roots & Dub
zaterdag 21 januari 2006 van 23.00 tot 05.00 in Bazart (Den Haag)
Entree: €5 (in voorverkoop: €5)

Bazart Bashment is een samensmelting van diverse muzieksoorten met reggae en dancehall als uitgangspunt. In tegenstelling tot ‘battles’ of ‘clashes’ (vooral bekend in de hiphop- en dancehall scene) is de Bashment een feest waar verschillende muziekstijlen elkaar ontmoeten. Dit keer tijd voor Roots & Dub!

Black Star en Apache Sound samen achter de draaitafels voor de Roots Reggae. Den-Den is zoals gebruikelijk de selector van Black Star Sound en Apache Sound's selector Big Lion wordt aan de microfoon bijgestaan door de MC's Nes One en Rough Apache. Voor deze gelegenheid hebben we 2 Times gevraagd live Dub te maken... Deze publieksprijswinnaar van de Grote Prijs van Zuid-Holland 2005 gaat zijn kunsten vertonen op het podium! Zoals altijd zijn ook DJ Kaya en VJ Prins W van de partij.

  • 23:00 - 23:30h: DJ Kaya
  • 23:30 - 00:30h: Apache Sound
  • 00:30 - 01:00h: Black Star Sound ft. Den-Den
  • 01:00 - 01:30h: 2 Times
  • 01:30 - 02:00h: Apache Sound ft. Big Lion
  • 02:00 - 02:30h: DJ Kaya
  • 02:30 - 03:00h: Black Star Sound ft. Den-Den
  • 03:00 - 03:45h: Apache Sound ft. Big Lion
  • 03:45 - 05:00h: Black Star Sound ft. Den-Den

Adres: Club Bazart, Loosduinsekade 725, 2571 CZ Den Haag (070-3239652). Bereikbaar van CS met tram 2 of nachbus 3.

Line up

Speciale gast:

 
2 Times (Den Haag)
2 Times is begonnen in 2000 met live optredens. In die tijd werd de Drum 'n' Bass scene gedomineerd door DJ's. Door live te gaan werken vond hij een perfecte manier om eigen nummers te laten horen. De laatste jaren is hij door het hele land aan het optreden: Live Drum 'n' Bass, door één man met heel veel aparatuur!
 
 
DJ's:

 
Black Star Sound (Nederland)
Black Star Sound is een roots reggae DJ-crew uit Amsterdam. Selector Den-Den houdt van vinyl en heeft een enorme platencollectie, met name 7”-singles. Op het podium wordt Den-Den vaak bijgestaan door MC's en talentvolle zangers. Naast Jamaicaanse riddims draait Black Star Sound ook eigen producties.
 

 
DJ Kaya (Den Haag)
Kaya (voorheen Wendy) heeft samen met Den-Den al redelijke naam opgebouwd in de Haagse underground scène. Zij draaiden o.a. in Cremers, Het Paard, Jetlag, Club Fly, Plein Open en Gabors en natuurlijk om de maand in Bazart Bashment.
 

 
Apache Sound (Old style) (Den Haag)
Deze Surinaams Haagse reggaecrew hoorde voorheen bij de harde kern van Blakkstone. Sinds 2005 zijn Ras Lion en consorten solo gegaan en werken veel samen met Jahva Sound, waarmee ze de voorprogramma's van de Reggae & Dancehall concerten in Het Paard van Troje (Den Haag) verzorgen.
 
 
Mede mogelijk gemaakt door:

 
Popunie
Ook de Popunie geeft de organisatie van Bazart Bashment de kans om deze cross-over avonden een nieuw impuls te geven en verder vorm te geven.
 

 
Gemeente Den Haag
Black Star Foundation en Club Bazart hebben samen een projectplan geschreven voor een reeks van drie Bazart Bashments voor jongeren in Den Haag. De afdeling Cultuur heeft een bedrag toegekend om de Bashment een nieuwe impuls te geven.
 
 
VJ:

 
VJ Prins W (Den Haag)
VJ Prins W behoort tot de vaste crew van Bazart Bashment. Naast VJ-en heeft hij een hip hop achtergrond. In 1993 ging Prins W samenwerken met MC Remon en DJ Irie en samen starten ze de hiphop formatie '8mm' op. Sinds 2000 werkt Prins W aan verschillende solo en groepsprojecten.