- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Hit The Road - Jamaica
woensdag 26 september 2012 vanaf 21.15 in BNN (TV)

BNN komt in september met het nieuwe programma 'Hit the Road'! Michelle (Black Star Foundation) is hiervoor samen met een Nederlandse filmploeg van Endemol, presentator Chris Zegers en singer/songwriter Tim Knol naar Kingston (Jamaica) gevlogen!

Tim Knol maakt kennis met zijn Jamaicaanse begeleidingsband Unit3 op Hellshire Beach. Bandleider Carron McGibbon brengt hem o.a. naar Alpha Boys School voor een meeting met muziekleraar Sparrow Martin en naar de Tuff Gong Studios, om het nummer Sam in een reggaejasje te steken.

Daarnaast bezoeken Chris en Tim een dancehall party (Weddy Weddy van Stone Love Soundsystem) en gaat Tim plaatjes kopen bij Techniques in downtown Kingston. Carron regelt ook een ontmoeting met de legendarische Toots Hibbert!

Kijken dus! Reggae op de Nederlandse TV! :o)

Meer info: BNN

Line up

Speciale gast:

 
Toots (Jamaica)
Toots and the Maytals, oorspronkelijk gewoon The Maytals genoemd, worden gezien als 'Legends of ska and reggae'. De sound is uniek, een originele combinatie van gospel, ska, soul, reggae en rock.
 
 
Backingband:

 
Unit 3 (Jamaica)
Unit 3 is een nieuwe groep uit Jamaica met de oprechte en originele sound van authentieke ska, roots en reggae. De meeste bandleden zijn tevens muzikant bij legendes als Bunny Wailer, Jimmy Cliff en The Gladiators.
 
 
Mede mogelijk gemaakt door:

 
Michelle (Nederland)
Michelle Boekhout van Solinge is de oprichter van Black Star Foundation. Zij houdt zich vnl. bezig met management en boekingen van bands/artiesten, (online) promotie, organisatie van evenementen en ontwikkeling van nieuw talent. Michelle geeft ook lezingen en is MC voor Black Star Sound!