- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Rototom Sunsplash Festival 2014
16 - 23 augustus 2014 in Benicāssim (Spanje/Spain)

Rototom Sunsplash, het grootste reggae festival in Europa, zal dit jaar plaatsvinden van 16 t/m 23 augustus 2014 in Benicāssim (Spanje).

Voor deze 21e editie van het festival zijn al vele grote namen bevestigd, zoals LAURYN HILL, SEAN PAUL, SHAGGY, JIMMY CLIFF, THE GLADIATORS, ROMAIN VIRGO, ALPHA BLONDY, MIDNITE 100% St. Croix Roots, INNER CIRCLE en CHRONIXX.

Black Star Foundation is officieel partner van Rototom Sunsplash voor Nederland, dus we zullen natuurlijk ook op het festival aanwezig zijn.

Maar Black Star Sound gaat ook draaien op het Rototom Sunsplash Festival! Get ready for selector Den-Den & MC Michelle op dinsdagavond (19 aug.) van 23:00 tot 24:00 in de Dancehall en op donderdagavond (21 aug.) van 24:00 tot 01:30 uur in de Showcase tent!

Meer info: Rototom Sunsplash

Line up

Speciale gasten:

 
The Gladiators (Jamaica)
The Gladiators, een Jamaicaanse roots reggae band, waren al populair in de jaren 70. Oprichter en drijvende kracht van de groep Albert Griffiths is in 2005 vervangen door zijn zonen Alan en Anthony.
 

 
Anthony B (Jamaica)
Anthony B combineert feilloos de beste roots reggae en dancehall in pure sing-jay stijl! Hij behoort samen met Sizzla en Capleton tot de grootsten van het genre.
 

 
Alpha Blondy (Ivoorkust)
De grootste reggae artiest uit Africa: Alpha Blondy! Zijn teksten zijn een mix van Dioula, Engels en Frans. Zijn album Jah Victory, geproduceerd door de ex-Wailer Tyrone Downie met bijdragen van o.a. Sly & Robbie, is volgens Alpha Blondy zelf zijn beste album tot nu toe!
 
 
DJ:

 
Black Star Sound (Nederland)
Black Star Sound is een roots reggae DJ-crew uit Amsterdam. Selector Den-Den houdt van vinyl en heeft een enorme platencollectie, met name 7”-singles. Op het podium wordt Den-Den vaak bijgestaan door MC's en talentvolle zangers. Naast Jamaicaanse riddims draait Black Star Sound ook eigen producties.