- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Reggae Lake Festival
zaterdag 27 augustus 2016 in Gaasperpark (Amsterdam)
Entree: €50 (in voorverkoop: €34,95)

Nieuw: Internationaal Reggae Festival in Amsterdam!

Op zaterdag 27 augustus 2016 vindt de eerste editie plaats van een gloednieuw Reggae Festival in het Gaasperpark, een van de mooiste parken van Amsterdam.

Er zijn 4 verschillende podia met in totaal meer dan 20 artiesten: het hoofdpodium, een soundsystem stage, dub stage en een dancehall area. Op het hoofdpodium staan grote Internationale Reggae artiesten zoals Alpha Blondy, Luciano, Anthony B en Freddy McGregor.

Op de soundsystem stage zal Black Star Sound komen draaien samen met artiesten Rass Motivated en Rapha Pico! Andere sounds op dit podium zijn Foundation Sound, United Sounds en Sensirity Sound met Triggafinga (UK) en Natural Affaire (Italie).

King Shiloh zal de hele dag draaien op de dubstage en DJ Jah /Jamrock crew verzorgt het programma in de dancehall area.

Meer info: Reggae Lake

Line up

Speciale gasten:

 
Alpha Blondy (Ivoorkust)
De grootste reggae artiest uit Africa: Alpha Blondy! Zijn teksten zijn een mix van Dioula, Engels en Frans. Zijn album Jah Victory, geproduceerd door de ex-Wailer Tyrone Downie met bijdragen van o.a. Sly & Robbie, is volgens Alpha Blondy zelf zijn beste album tot nu toe!
 

 
Anthony B (Jamaica)
Anthony B combineert feilloos de beste roots reggae en dancehall in pure sing-jay stijl! Hij behoort samen met Sizzla en Capleton tot de grootsten van het genre.
 
 
Uitvoerende artiesten:

 
Rapha Pico
Sommige mensen worden geboren met muziek in hun genen, een erfenis die zij hun leven lang met zich meedragen. Raphael is zo iemand, een jonge zanger met veel talent.
 

 
Rass Motivated
Rass (Revolutionary African Street Specialist) Motivated is het muzikale alter ego van de Rotterdammer Sherandell Maynard. Met zijn 'Reggae for All People' state of mind, zijn eigen sound en aanstekelijke performance is de jonge muzikant een veelbelovend talent.
 
 
DJ's:

 
Black Star Sound (Nederland)
Black Star Sound is een roots reggae DJ-crew uit Amsterdam. Selector Den-Den houdt van vinyl en heeft een enorme platencollectie, met name 7”-singles. Op het podium wordt Den-Den vaak bijgestaan door MC's en talentvolle zangers. Naast Jamaicaanse riddims draait Black Star Sound ook eigen producties.
 

 
United Sounds (Nederland)
Soundsystem United Sounds is een Roots en Culture reggae-dancehall-sound, opgericht door RasDré en Sista Taki. Zij zijn al actief in de reggae business sinds 1993 en werken met diverse zangers.
 
 
MC:

 
Michelle (Nederland)
Michelle Boekhout van Solinge is de oprichter van Black Star Foundation. Zij houdt zich vnl. bezig met management en boekingen van bands/artiesten, (online) promotie, organisatie van evenementen en ontwikkeling van nieuw talent. Michelle geeft ook lezingen en is MC voor Black Star Sound!