- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

15-jarig bestaan Black Star Foundation!
zondag 15 april 2018 vanaf 19.00 in Melkweg (Amsterdam)
Entree: €15

Black Star Foundation bestaat 15 jaar en dat wordt gevierd met een groot feest! Naast Black Star Sound zullen vele artiesten komen optreden met wie wij de afgelopen jaren samen hebben gewerkt.

Er zijn live optredens en DJ's, een photo expositie, Jamaicaans eten, reggae decoratie (in samenwerking met DecoRoots) en veel Black Star merchandise en CD's!

★ DJ's: BACK-A-WALL MOVEMENT (NL), BLACK STAR SOUND (NL) & SOUL STEREO SOUND (FR)
★ Live on stage: RAPHA PICO (NL) + MR. AYA (FR) + TWOROOTS band (NL) feat. LEAH ROSIER (NL), ASHER-E (NL) & EXILE DI BRAVE (JA)
★ Hoofd-act: Studio One veteraan LONE RANGER (JA)!

Vanaf 19:00 uur - Entree € 15
De eerste 100 betalende bezoekers ontvangen een gratis goodie bag!

Meer info: Facebook event

Adres: Melkweg
Lijnbaansgracht 234a - Amsterdam

Line up

Speciale gast:

 
Lone Ranger (Jamaica)
Lone Ranger is een Jamaicaanse reggae deejay die 9 albums op heeft genomen tussen eind 1970s en mid-1980s. Hij begon zijn carriere bij Clement 'Coxsone' Dodd's Studio One label. Hij wordt gezien als een van de tekstueel creatiefste deejays van zijn tijd en hij had dan ook een grote invloed op de Britse deejays uit de vroege 1980s.
 
 
Uitvoerende artiesten:

 
Mr. Aya
Mr. Aya is een singjay uit het noorden van Frankrijk. In 2011 kwam zijn eerste album uit en in 2013 won hij de Benelux Reggae Award voor MC’s en zangers!
 

 
Leah Rosier
Leah is een jonge vrouwelijke reggae artiest uit Amsterdam (Nederland)! In 2010 is zij begonnen met het schrijven en opnemen van haar eigen nummers en zij staat nu al regelmatig op het podium in binnen- en buitenland.
 

 
Exile Di Brave
Exile Di Brave is een jonge Jamaicaanse reggae artiest, geboren in Portmore (vlakbij Kingston). In 1999 begon hij met rappen toen hip hop groter werd in de Jamaicaanse muziekcultuur. Inmiddels tour hij door Europa, in 2015 stond hij o.a op Reggae Geel (Belgie) en Rototom Sunsplash (Spanje).
 

 
Asher-E
'Riddim master' en Black Star producer Asher-E!
Eelco Kastermans (alias Asher-E) is een allround reggae muzikant, soundengineer en producer. Hij is al jarenlang de vaste producer van Black Star Foundation en speelt geweldig op de melodica!
 
 
DJ's:

 
Black Star Sound
Black Star Sound is een roots reggae DJ-crew uit Amsterdam. Selector Den-Den houdt van vinyl en heeft een enorme platencollectie, met name 7”-singles. Op het podium wordt Den-Den vaak bijgestaan door MC's en talentvolle zangers. Naast Jamaicaanse riddims draait Black Star Sound ook eigen producties.
 

 
Back-a-Wall Movement
Back-a-Wall Movement is een reggae soundsystem met een positieve boodschap, naar Jamaicaans voorbeeld. Al meer dan 15 jaar draaien Papa Hobbol en Remy Rootical hun plaatjes, alleen vinyl en het liefst 7".
 

 
Soul Stereo (Frankrijk)
Soul Stereo is een Rub-A-Dub Sound System uit Parijs (Frankrijk). De sound system bestaat sinds November 1998 en is opgericht door Fatta & Reeko, die in 2003 werden bijgestaan door Tarzan. Soul Stereo houdt de oude traditie in stand van live shows inna sound system stylee.
 
 
MCs:

 
Jahforth
Jahforth is een Jamaicaanse zanger/MC. Hij is een echte 'nyabinghi roots man'. Spirituele invloeden hoor je dan ook terug als hij achter de mic zijn ding doet. Sinds 2014 is Jahforth regelmatig te zien en te horen bij Black Star Sound!
 

 
Michelle
Michelle Boekhout van Solinge is de oprichter van Black Star Foundation. Zij houdt zich vnl. bezig met management en boekingen van bands/artiesten, (online) promotie, organisatie van evenementen en ontwikkeling van nieuw talent. Michelle geeft ook lezingen en is MC voor Black Star Sound!
 
 
Bands:

 
Rapha Pico
Sommige mensen worden geboren met muziek in hun genen, een erfenis die zij hun leven lang met zich meedragen. Raphael is zo iemand, een jonge zanger met veel talent.
 

 
TwoRoots band (Nederland)

 
 
Jamaicaanse Catering:

 
Reggae Rita (Jamaica/Engeland)
Jamaicaans eten en snacks van Reggae Rita! Rita serveert heerlijke jerk chicken, gestoomde fish met oker, ackee met saltfish, en al het goeds dat je herinnert aan Jamaica. Goed eten en good vibes. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag kookt zij in Jamaica Lounge vanaf 18 uur en daarnaast serveert Rita ook regelmatig op special events.