- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Bob Marley Reggae Night
zaterdag 25 oktober 2008 vanaf 19.00 in De Tamboer (Hoogeveen)
Entree: €18,50

Ruim vijfentwintig jaar geleden overleed Bob Marley, maar zijn muziek leeft onverminderd voort.

Inleiding:
Van 19:15 tot 20:00 uur zal Dr. Tim Boekhout van Solinge vertellen over de ontwikkeling van de Jamaicaanse popmuziek: van ska, via rocksteady en reggae naar de hedendaagse dancehall. Dit alles zal muzikaal ondersteund worden door Den-Den (Black Star Sound). Deze inleiding vindt plaats in de foyer van Theater de Tamboer.

Tribute2BobMarley:
De gelegenheidsformatie Tribute2BobMarley wil zijn muzikale nagedachtenis eren en deelt de liefde voor Marley's muziek vol overtuiging met het publiek. Het concert vindt plaats in de Univé zaal in Theater de Tamboer en begint om 20:15 uur.

Black Star Sound:
Voor en na het concert kunt u ook genieten van reggae muziek in de foyer, verzorgd door Black Star Sound, met DJ Den-Den, MC T en de talentvolle zangers Brother Marcus en Lady K-Wida!

Instrument4Africa:
Concertbezoekers kunnen oude instrumenten inleveren, die de band tijdens workshoptours in Afrika uitdeelt.

Adres:
De Tamboer - Hoofdstraat 17 - 7902 EA - Hoogeveen

Line up

DJ's:

 
Black Star Sound (Nederland)
Black Star Sound is een roots reggae DJ-crew uit Amsterdam. Selector Den-Den houdt van vinyl en heeft een enorme platencollectie, met name 7”-singles. Op het podium wordt Den-Den vaak bijgestaan door MC's en talentvolle zangers. Naast Jamaicaanse riddims draait Black Star Sound ook eigen producties.
 

 
Lady K-Wida (Suriname/Nederland)
Een kleine dame met een grote stem! Lady K-Wida zingt al sinds haar 15e in diverse Hindoestaanse bands. Sinds 2000 is zij een van de zangers van Poor Man Friend. Begin 2009 is haar tweede single 'One Man Woman' uitgekomen feat. King Yellowman!
 

 
Bredda Marcus (Nederland)
Winnaar van de Dutch Reggae Award 2006. Bredda Marcus is jarenlang drijvende kracht en zanger geweest van The Irie Connection. Sinds 2006 is Marcus ook regelmatig te horen bij Black Star Sound, als hij DJ Den-Den bijstaat aan de microfoon.
 
 
Band:

 
Tribute2BobMarley
Tribute2BobMarley - de band rond Marley lookalike Philip Junior Tecla - herdenkt de King of Reggae door diens levensverhaal te vertellen en zijn muzikale erfenis te laten horen.