Projecten

Michelle (oprichter van Black Star Foundation) brengt minimaal eens per jaar een bezoek aan Jamaica en de hoofdstad Kingston. Er zijn door de jaren heen diverse Nederlandse artiesten met haar meegereisd voor een muzikale tour op dit prachtige eiland. Zo ging Brainpower mee naar Jamaica voor het opnemen van een videoclip met de legendarische King Yellowman en heeft Michelle een filmploeg begeleid in Kingston voor een Nederlands TV-programma met presentator Chris Zegers en singer/songwriter Tim Knol.

Lees verder

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een hechte groep van ruim twintig topmusici die ongeveer 90 keer per jaar optreden in binnen- en buitenland. Het NBE past in geen enkel vakje en dat is haar kracht. Al vele jaren maakt het NBE programma’s waarbij het met musici uit andere muziekculturen op het podium staat. Voor 2022 staat een bezoek aan Jamaica in de agenda, waarbij Michelle (Black Star Foundation) het NBE zal begeleiden.

Lees verder

Black Star Foundation heeft sinds 2021 een nieuwe webstore met gloednieuwe producten! Naast muziek is er nu ook allerlei merchandise beschikbaar, zoals diverse t-shirts, sweaters en mondkapjes.

Lees verder

In 2020 was Black Star weer op Rebel Salute Festival, het festival in Jamaica dat elke nieuw jaar opent met heel veel verschillende artiesten, van nieuwe talent tot oude roots reggae bands. En dat alles komt allemaal voorbij in 2 nachten. We waren vermoeid, maar voldaan!

Lees verder

Voor de release van ons nieuwste album, reisde de crew van Black Star Foundation af naar Jamaica. Dit keer ging Black Star producer Asher-E mee, zijn allereerste bezoek aan Jamaica! Het album bestaat uit 20 verschillende tracks op Asher-E’s geliefde Babylon Burning riddim. De release party vond plaats in de legendarische Sugar Minott studio in Kingston.

Lees verder

De 26e editie van Rebel Salute Festival vond plaats op 18 en 19 januari 2019 op Grizzlys Plantation Cove in Priory, St. Ann (Jamaica). Black Star Foundation crew was wederom aanwezig!

Lees verder

Black Star Foundation was aanwezig bij de allereerste show van Buju Banton's Long Walk to Freedom Tour, die plaatsvond in het National Stadium in Kingston (Jamaica) op zaterdag 16 maart 2019! Heel Jamaica was in rep en roer, hier werd geschiedenis geschreven.

Lees verder

Jorge Manuel en Anibal (Delidel Touch) gaan met Black Star Foundation mee naar Jamaica om in de studios van Kingston hun langverwachte album af te mixen! De reis staat gepland voor 2019.

Lees verder

Vinyl Thursdays in Amsterdam! Vinyl Thursdays is overgewaaid vanuit Kingston (Jamaica) naar Amsterdam (Holland).

Lees verder

Sinds 2009 bezoeken Michelle en Den-Den (Black Star Foundation) jaarlijks Rebel Salute Festival in Jamaica (half januari). Zo ook weer in 2018, hier een impressie van hun bezoek aan het festival!

Lees verder

Om het 15-jarig bestaan van Black Star Foundation te vieren in 2018, ging Black Star Sound op tour deze zomer! Black Star Sound bracht het Europese publiek een speciale DJ-set met alleen Black Star producties en dub plates, gecombineerd met live artiesten!

Lees verder

Black Star Foundation heeft sinds kort een webshop! In de webshop zijn al onze releases verkrijgbaar: 6 albums, 2 singles en 3 riddims! Later zal er nog vinyl en merchandise, zoals t-shirts bij komen.

Lees verder

Vrijdag 25 augustus 2017 is de nieuwe EP van EXILE DI BRAVE (Jamaica) uitgekomen op het label van Black Star Foundation! 'Exile Di Brave meets Black Star' bevat 6 zeer afwisselende tracks, van ska tot reggae, dancehall en dub. Riddims door ASHER-E (Holland) en FIREHOUSE CREW (Jamaica) voor Black Star Foundation.

Lees verder

In de aanloop naar het 15-jarig bestaan van Black Star Foundation (zondag 15 april 2018 in Melkweg, Amsterdam), brengen we de komende maanden diverse releases uit op ons Black Star label.

Lees verder

Ook dit jaar was Black Star Foundation aanwezig op Rebel Salute Festival in St. Ann, Jamaica. Wederom een enorme line-up met zo veel te gekke Reggae artiesten en bands die gedurende twee lange nachten voorbij komen.

Lees verder

In januari 2017 zijn de twee oprichters van Black Star Sound, Selector Den-Den and MC Michelle, naar Kingston (Jamaica) gegaan voor een aantal optredens. Deze tour wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Podiumkunsten.

Lees verder

Michelle (oprichter van Black Star Foundation) brengt minimaal eens per jaar een bezoek aan Jamaica en de hoofdstad Kingston. Er zijn door de jaren heen diverse Nederlandse artiesten met haar meegereisd voor een muzikale tour op dit prachtige eiland. Zo ging Brainpower mee naar Jamaica voor het opnemen van een videoclip met de legendarische Yellowman en heeft Michelle een filmploeg begeleid in Kingston voor een Nederlands TV-programma met presentator Chris Zegers en singer/songwriter Tim Knol. Lees hier meer...

Lees verder

BLACK STAR SOUND stond dit jaar voor de derde keer op het Rototom Sunsplash Festival in Spanje! Op maandagavond 15 augustus betraden we het podium van de Dancehall, samen met MC JAHFORTH, RASSI HARDKNOCKS (Jamaica) en MR. AYA (Frankrijk). Op weg naar Spanje deden we een 'tour de France' met maar liefst 8 optredens in Zuid Frankrijk samen met MR. AYA en LEAH ROSIER!

Lees verder

Black Star Foundation brengt minimaal eens per jaar een bezoek aan het prachtige eiland Jamaica! Ook dit jaar hadden we wat volk meegenomen: DJ Dab (Skank Around Sound) en Leah Rosier. Een reis vol muzikale verrassingen, lees hier het reisverslag.

Lees verder

Black Star Foundation heeft een instore tour georganiseerd voor Leah Rosier, zodat zij haar nieuww album 'Only Irie Vibes' aan het publiek kan presenteren. Het album is niet uitgekomen op Black Star label, maar is een project van Leah Rosier en haar Franse band Rise & Shine.

Lees verder

Black Star Foundation is zomer 2015 gestart met een nieuw reggae evenement in Amsterdam! Sugar & Spice vindt plaats in de Sugarfactory en wordt georganiseerd door Black Star Foundation in samenwerking met Back-A-Wall Movement en Leah Rosier!

Lees verder

Irielion.com was jarenlang dé online reggae-agenda voor Nederland en België. De website is opgericht door Hans van der Linden, beter bekend als Maddoc. Helaas is Maddoc vorig jaar onverwacht overleden (juni 2014) op 49-jarige leeftijd. Uit respect voor Maddoc hebben een aantal reggaeliefhebbers zijn werk voor de Nederlandse reggae scene voortgezet met een compleet vernieuwde website.

Lees verder

De promotionele trip naar Jamaica van reggae zangeres Leah Rosier, georganiseerd door Black Star Foundation, was een groot succes. In een periode van slechts 3 weken heeft de Nederlandse artiest 6 keer opgetreden, 4 nieuwe nummers opgenomen, materiaal voor 6 videoclips geschoten en is zij live geïnterviewd op Bess FM, een van de grootste nationale radio stations in Jamaica.

Lees verder

Black Star Foundation heeft eind 2014 een nieuw album van de Jamaicaans/Engelse roots reggae zanger Vivian Jones uitgebracht! Het album bevat in totaal 10 tracks, waarvan 2 dubversies. Riddims zijn van Black Star producer Asher-E (Holland) en de Fire House Crew (Jamaica)!

Lees verder

De mixtape 'From Amsterdam to Kingston' bevat 21 tunes die Leah Rosier de afgelopen 4 jaar heeft uitgebracht (2010-2014) plus een aantal extra unieke tracks, gemixt door Black Star Sound.

Lees verder

Nederlandse reggae artiest Leah Rosier wil dolgraag met Black Star crew Dennis en Michelle naar Jamaica in januari 2015. Help Leah om dit doel te verwezenlijken!

Lees verder

Rototom Sunsplash vindt plaats in Spanje en is het grootste reggae festival van Europa! Sinds 2014 is Black Star Foundation officiele partner van Rototom Sunsplash voor Nederland. Dit jaar (2015) waren we er weer met een speciale Black Star showcase!

Lees verder

Black Star Foundation gaat samen met schrijver/dichter Erik Jan Harmens een Jamaicaans avontuur aan: een Dubpoetry album opnemen in Kingston (Jamaica) en uitbrengen als reisverslag/dichtbundel met CD.

Lees verder

De Jamaicaanse reggae legende Bunny Wailer komt naar Amsterdam met zijn band The Solomonic Reggaestra. Op donderdag 31 juli staat de band in Paradiso. Bunny Wailer is nu 67 jaar en de enige nog levende oprichter van de reggaeband The Wailers.

Lees verder

Speciaal voor Valentijsdag heeft Black Star producer Asher E samen met Samuel en Sonko (rappers van de Deventer Vibes crew) twee Nederlandstalige singles uitgebracht!

Lees verder

De BeneluXXL Reggae Contest is open voor alle reggae artiesten die wonen in Nederand, Belgie, Luxemurg, Duitsland en Frankrijk. Meer info over hoe je je kunt registreren, is te vinden op de website www.beneluxreggaecontest.eu.

Lees verder

De Hogeschool voor de Kunsten (Utrecht) doet momenteel een project voor Black Star Foundation.

Lees verder

Het boek 'Passion For Vinyl' is een ode aan vinyl. Verschillende DJ's, muzikanten, label eigenaren en verzamelaars delen hun passie voor vinyl en vertellen o.a. over hun eerste plaat. Dennis van Tetering, oftewel DJ Den-Den van Black Star Sound, staat ook in dit boek!

Lees verder

Een project van Black Star producer Asher E met jonge hip hop artiesten uit zijn woonplaats Deventer.

Lees verder

Black Star Foundation brengt een Jamaicaans riddim uit onder de naam Rub A Dub riddim. Het album bevat 9 verschillende reggae nummers van zowel nationale als internationale artiesten, op dezelfde (instrumentale) muziek.

Lees verder

Black Star Foundation brengt haar eerste dancehall riddim uit. Het album bevat 6 verschillende nummers van zowel nationale als internationale artiesten, op dezelfde (instrumentale) muziek.

Lees verder

De Surinaams Nederlandse zanger Joggo bracht op 1 aug. 2012 de single 'Private Performer' uit. Het nummer is de eerste single van zijn nieuwe CD 'Conscious Love'. Het album zal in 2013 uitkomen en bevat samenwerkingen met andere nationale en internationale artiesten.

Lees verder

BNN zond in september 2012 het programma 'Hit the Road' uit! Michelle (Black Star Foundation) is hiervoor samen met een Nederlandse filmploeg van Endemol, presentator Chris Zegers en singer/songwriter Tim Knol naar Kingston (Jamaica) gevlogen!

Lees verder

Michelle (Black Star Foundation) zat in de vakjury van de Benelux Reggae Contest 2012. Daarnaast draagt Black Star Foundation bij aan het prijzenpakket voor de winnaar van de contest: Sunrockers (Belgie)!

Lees verder

Marlon Asher (Trinidad) heeft een van de grootste wereldwijde reggaehits van de afgelopen jaren op zijn naam staan: Ganja Farmer! De reggae zanger was juli 2011 in Nederland.

Lees verder

Black Star crew Dennis en Michelle waren in januari (2011) weer op het reggae eiland Jamaica! Het lijkt wel een jaarlijks uitje te worden... Hier een kort reisverslag.

Lees verder

De Nederlandse rapper Brainpower komt met een reggae album, genaamd 'Dub & Dwars'. De CD bevat reggae versies van 6 van zijn meest bekende nummers, plus een nieuw nummer, de titeltrack Dub & Dwars. In dit nummer legt Brainpower het idee achter deze reggaeplaat uit.

Lees verder

Vanaf 2010 assisteert Black Star Foundation met de programmering en promotie van Future Reggae Ruigoord Festival. Samen met Ruigoord stellen we ieder jaar weer een interessant programma samen met zowel binnen- als buitenlandse artiesten. Helaas gaat Future Reggae Ruigoord Festival 2013 NIET door!

Lees verder

Dennis en Michelle van Black Star Foundation hebben de eerste 3 weken van 2010 in Jamaica doorgebracht. De Nederlandse rapper Brainpower ging met ons mee.

Lees verder

Zomer 2009 is Black Star Foundation een samenwerking gestart met Vivian Jones (Jamaica). Deze zeer talentvolle rasartiest woont in Engeland, waar hij al meer dan 20 jaar in de charts staat. In Nederland is hij echter nog vrij onbekend.

Lees verder

Black Star Foundation doet radio promotie voor nieuwe reggae releases bij nationale en regionale radio in Nederland. Reggae and dancehall wordt nauwelijks gedraaid op nationale radio stations in Nederland en daar willen wij graag verandering in brengen!

Lees verder

In januari 2009 is Lady K-Wida samen met Black Star crew Dennis en Michelle naar Jamaica gegaan om o.a. enkele nummers op te nemen voor haar toekomstige album. De trip bleek erg succesvol te zijn...

Lees verder

Lady K-Wida heeft begin januari 2009 haar nieuwe single One Man Woman uitgebracht. Hierop doet ook de legendarische Jamaicaan King Yellowman mee.

Lees verder

Black Star Foundation wil het publiek graag meer vertellen over de achtergronden van reggae muziek. Daarom verzorgt de stichting diverse muzikale lezingen, o.a. over Bob Marley, reggae en de ontwikkeling van de Jamaicaanse popmuziek.

Lees verder

Dennis en Michelle van Black Star Foundation zijn in mei 2008 naar Jamaica gegaan. Daar hebben zij King Yellowman ontmoet, die de tweede single van Lady K-Wida heeft ingezongen.

Lees verder

Een demo van de nieuwe single 'Love Can Make You Blind' is zondag 13 april voor het eerst gedraaid op FunX Radio! De officiele release van de single was op zaterdag 3 mei in Fantasio (Amsterdam).

Lees verder

Black Star Foundation viert haar vijfjarig bestaan geheel in stijl. In de legendarische Amsterdamse zaal Fantasio presenteert de talentvolle zangeres Lady K-Wida op zaterdagavond 3 mei haar debuutsingle 'Love Can Make You Blind'. Muzikale bijstand wordt verleend door de Nederlandse backingband Poor Man Friend.

Lees verder

Black Star Foundation doet iedere week een uurtje reggae op Radio Free Amsterdam. Soms live opnamen van Black Star evenementen in/rond Amsterdam, en soms mixen van DJ Den-Den (Black Star Sound) met natuurlijk veel eigen Black Star producties.

Lees verder

Iedere laatste woensdag van de maand was er relaxte roots reggae tunes en dansbare dancehall door selector Den-Den van Black Star Sound. Elke maand nodigden we andere gasten uit: DJ's, zangers en/of live bands.

Lees verder

Begin 2007 heeft Black Star Foundation een platenlabel opgericht. Sindsdien zijn er 6 artiesten albums op Black Star label uitgebracht (waarvan 1 op vinyl), 4 singles, 5 riddims met diverse artiesten en 2 mixtapes met Black Star dubplates.

Lees verder

Donderdag 12 oktober 2006 om 17.45 uur wordt er op The Box een special van 5 minuten uitgezonden over Osagyefo! Moccah, het Urban lifestyle programma van The Box heeft dagelijk 3 items en donderdag 12 oktober is de beurt aan Osagyefo. Een herhaling van het programma is op zondag 15 oktober 2006 om 17.00 uur.

Lees verder

Van begin augustus tot begin september 2006 was de Ghanese zanger Osagyefo voor het eerst in Nederland! Black Star Foundation heeft hem uitgenodigd voor optredens, studio opnamen en repetities met diverse muzikanten van hier.

Lees verder

December 2005 / januari 2006 zijn Dennis en Michelle van Black Star Foundation naar Jamaica gegaan. Deels voor vakantie om de koude winter in Nederland te ontvluchten, maar vooral om zaken te doen voor de stichting!

Lees verder

Black Star Foundation had er in 2005 en 2006 een vaste Haagse lokatie bij. Iedere eerste zondag van de maand: Black Star Reggae Party in 't Syndicaat (Den Haag) met Black Star Sound and friends!

Lees verder

Woensdag 16 nov. 2005 om 16.40 uur is er op The Box een special van 5 minuten uitgezonden over Black Prophet! Moccah, het Urban lifestyle programma van The Box heeft dagelijk 3 items en 16 nov. was Black Prophet als eerste. Een herhaling van het programma was op donderdag 17 nov. 2005 om 22.45 uur.

Lees verder

Zomer 2005 is Black Prophet (Ghana) voor de tweede maal naar Nederland gekomen. Black Star Foundation heeft zich ingezet om een professionele muziek carriere op te bouwen voor deze Afrikaanse artiest in de Westerse wereld.

Lees verder

Black Star Foundation werkte o.a. samen met Lampfall Foundation. Stichting Lampfall staat voor de productie en promotie van Afrikaanse traditie en cultuur en ondersteunt diverse projecten in Afrika.

Lees verder

Black Star Foundation heeft op reguliere basis samengewerkt met Jongerencentrum Bazart (Den Haag): Gedurende 3 jaar was er ongeveer om de maand een andere 'Bazart Bashment' in Club Bazart!

Lees verder

Black Star Foundation heeft de uit Ghana afkomstige zanger/rapper Black Prophet uitgenodigd naar Nederland te komen voor een aantal optredens. Dit was zijn allereerste reis naar in Europa!

Lees verder

Black Star Foundation wil Afrikaanse (met name Ghanese) artiesten ondersteunen door Specials (of 'dubplates') aan te bieden aan dj's, soundsystems en iedereen die geinteresseerd is (denk aan een jingle of persoonlijk ingezongen liedje als kado!).

Lees verder