Jamaica (januari 2011)


Black Star crew Dennis en Michelle waren in januari (2011) weer op het reggae eiland Jamaica! Het lijkt wel een jaarlijks uitje te worden... Hier een kort reisverslag.

Kingston Town, 18 januari 2011


Negril:

Eerste week in Negril. Westpuntje van Jamaica met mooie zonsondergangen. Lekker plekje om te relaxen en een beetje bij te kleuren. Om de dag reggae shows op het strand! Zo hebben we daar o.a. Jack Radics, General Trees, Kevin (zoon van Gregory) Isaacs en Etana gezien.


Rebel Salute:
Afgelopen weekend Rebel Salute Festival in St. Elisabeth, in het zuiden van Jamaica. Het gaat de hele nacht door, tot een uur of 7, de zon was al op. We hadden backstage (media) pasjes dus we konden tot naast het podium, waar de artiesten opgaan. Te gekke shows gezien van Toots, Berres Hammond, I Octane, Movado, Chuck Fenda, Fantah Mojah en vele anderen.


Kingston Town:
We zitten nu in Chelsea Hotel in Kinston. Tip van broer Tim, waar we al jaren komen. Erg basic hotel maar goed genoeg. Niet te duur, veilig en centraal gelegen in de stad.


Dubplate van Ken Boothe:
Vanmiddag dubplate opgenomen met Ken Boothe in zijn enorme blauwe huis met studio erin. 'Everthing I Own' op originele riddim. Wel cool hoor. Geregeld via Connor, goede vriend en muzikant, speelde o.a. trombone met Justin Hinds (bij Jamaican All Stars) en hij tourde afgelopen jaar nog met de Gladiators en Bunny Wailer. Vandaag ook even bij studio en huis van Sparrow Martin geweest, al 23 jaar muziekleraar op de bekende Alpha Boys School! Connor ging daar iets opnemen.


Dubplate van Lone Ranger:
Morgenoverdag dubplate met Lone Ranger. Hem en vooral zijn manager (druk mannetje) backstage ontmoet op Rebel Salute. Ik sta trouwens ook nog op de foto met Lee Perry, die hing ook backstage rond op Rebel Salute.


King Yellowman:
En morgenavond langs bij King Yellowman in Uptown Kingston. Vanaf zijn huis heb je geweldig uitzicht over de hele stad. Daarna langs Weddie Weddie Wednesdays, het wekelijkse feestje van Stone Love Soundsystem. Zo gaat dat hier zo'n beetje.... Niceness! :o)


Greetings, Michelle