Artiesten

Black Star Sound

Black Star Sound

Black Star Sound is een roots reggae DJ-crew uit Amsterdam. Selector Den-Den houdt van vinyl en heeft een enorme platencollectie, met name 7"-singles. Op het podium wordt Den-Den vaak bijgestaan door MC's en talentvolle zangers. Naast Jamaicaanse riddims draait Black Star Sound ook eigen producties.

Leah Rosier

Leah Rosier

Leah is een jonge vrouwelijke reggae artiest uit Amsterdam (Nederland)! In 2010 is zij begonnen met het schrijven en opnemen van haar eigen nummers en zij staat nu regelmatig op het podium in binnen- en buitenland.

Asher-E

Asher-E

'Riddim master' en Black Star producer Asher-E! Eelco Kastermans (alias Asher-E) is een allround reggae muzikant, soundengineer en producer. Hij is al jarenlang de vaste producer van Black Star Foundation en speelt geweldig op de melodica!

Rapha Pico

Rapha Pico

Sommige mensen worden geboren met muziek in hun genen, een erfenis die zij hun leven lang met zich meedragen. Raphael is zo iemand, een jonge zanger met veel talent.

Joggo

Joggo

Joggo is bekend bij het reggaepubliek sinds de release van de mixtape Beware in 2008. Het nummer Beware (Kingdom riddim) had een grote internationale impact en piekte wekenlang op #2 in de officiele Duitse reggae charts.

Exile Di Brave

Exile Di Brave

Exile Di Brave is een jonge Jamaicaanse reggae artiest, geboren in Portmore (vlakbij Kingston). In 1999 begon hij met rappen toen hip hop groter werd in de Jamaicaanse muziekcultuur. Inmiddels tour hij door Europa, in 2015 stond hij o.a op Reggae Geel (Belgie) en Rototom Sunsplash (Spanje).

Black Prophet

Black Prophet

Black Prophet uit Ghana (West Afrika) is een veelzijdig talent. Hij is voor het eerst naar Nederland gekomen op uitnodiging van Black Star Foundation (2003) en heeft inmiddels jaren in Europa gewerkt met zijn eigen band Thunder Strike. En nu is hij terug met een nieuw album!

Mr. Aya

Mr. Aya

Mr. Aya is een singjay uit het noorden van Frankrijk. In 2011 kwam zijn eerste album uit en in 2013 won hij de Benelux Reggae Award voor MC's en zangers!

Vivian Jones

Vivian Jones

Vivian Jones is een zeer talentvolle Jamaicaanse zanger met een warme soulstem. Hij woont in Londen en scoort al meer dan 20 jaar in de Engelse charts!

Jahbar I

Jahbar I

Als zoon van één van Jamaica's meest gerespecteerde muzikanten, was het logisch dat Jahbar I zijn vaders pad zou volgen. De jonge artiest is net 21 en heeft al diverse tracks opgenomen met zowel Jamaicaanse als Europese producers.

Rebel Jam

Rebel Jam

Rebel Jam is een roots reggae band onder leiding van de charismatische bandleider, gitarist en leadzanger Robby Pinas. De band staat garant voor een energieke en afwisselende show.

Delidel Touch

Delidel Touch

Delidel Touch is een Rotterdamse reggae band met het typische rockgeluid van de havenstad, gekruid met Kaapverdische ingrediënten (zoals Morna, Coladera, Tabanca en Funana). De groep werd 25 jaar geleden opgericht door de 3 neven/boezemvrienden Manecas Delgado, Jorge Manuel Lizardo en Arlindo Delgado.

Jampara The Bata Lion

Jampara The Bata Lion

De African-Roots-Reggae-stijl die Jampara speelt, noemt hij zelf 'Fire in the Wire' en wordt getypeerd door de combinatie van reggae met Burundi-drums.

The Frontliners

De band The Frontliners komt uit Leiden, Den Haag en omstreken. Voor de Frontliners zijn vooral 'Love' en 'Unity', 'Peace' en 'Justice' de sleutelwoorden, die zij als boodschap willen uitdragen in de roots reggae muziek die zij spelen. Veel bandleden hebben hun sporen in reggaemuziek al verdiend in bekende Nederlandse reggae bands zoals Goldy Locks, Dreadless, Poor Man Friend, en The Hague Reggae All Stars.

Hot K

Een nieuwe sensatie uit Kingston, Jamaica. Haar echte naam is Kerrie-Ann Lopez, maar ze is vooral bekend als Hot K! Pas 'ontdekt' door Michelle (Black Star Foundation), dus houd haar in de gaten en onthou die naam, Hot K!

Super Natural Selection

Super Natural Selection is een rootsreggae band afkomstig uit Arnhem. De vaste leden maken al sinds 2002 samen muziek en spelen alleen eigen nummers, met teksten in het Engels en Sranang Tongo.

NBE

Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een groep van ruim twintig topmusici die zo’n tachtig keer per jaar samenkomt om in binnen- en buitenland bijzondere programma’s te spelen.

Steel and Stone

Steel and Stone is een Roots-Reggae band uit Rotterdam. De band is in 2016 opgericht door de lead zanger Brantley MacDonald in samenwerking met Mass Production Studio.

Jah Thunder

Je kent Jah Thunder misschien als het voorprogramma van Capleton gedurende de afgelopen zeven jaar, hoewel hij daarvoor al vele jaren een toegewijd entertainer was. Hij groeide op in de directe nabijheid van zijn neef, dancehall-fenomeen Capleton, wat hem op creatief gebied een extra voorsprong gaf. Jah Thunder trad op op grote podia in de Verenigde Staten, Canada, Europa en het Caribisch gebied.