Black Star Tour 2018 (januari 2018)


Om het 15-jarig bestaan van Black Star Foundation te vieren in 2018, ging Black Star Sound op tour deze zomer! Black Star Sound bracht het Europese publiek een speciale DJ-set met alleen Black Star producties en dub plates, gecombineerd met live artiesten!

Live artiesten in de package waren een twee artiesten zijn met wie Black Star een album heeft opgenomen: Asher-E en Leah Rosier.


Asher-E (op melodica):
Eelco Kastermans (Asher-E) is een allround reggae muzikant, sound engineer en producer. Hij speelde keyboard, bas en gitaar in diverse Nederlandse reggae bands (Higher Ground, The Irie Connection, Out of Many, dProcessor) en hij is een koning op de melodica. Voor Black Star Foundation produceert en mixt Asher-E veel dub plates en tunes. Daarnaast werkt hij samen met onze artiesten aan de opname en productie van nieuwe nummers, riddims en albums.


Het album 'Black Star Melodies' is een solo-album van Black Star producer Asher-E op melodica. Bijna alle instrumenten op het album zijn bespeeld door Asher-E, met uitzondering van 3 gast artiesten op het album (viool, percussie en gitaar).

Uitgebracht: December 2017


Leah Rosier:
Leah Rosier is een jonge reggae zangeres uit Amsterdam. Als tiener reisde zij de wereld over als  professioneel fotomodel. Ze bracht een groot gedeelte van haar vrije tijd door met het beluisteren van reggaemuziek, gitaar spelen, liedjes schrijven en leren over muziekopname software. Na een fotoshoot in Jamaica raakte ze nog gepassioneerder over reggae en de Jamaicaanse cultuur.


Op haar derde album 'The Black Star Tracks' laat de artiest een volwassen kant van zichzelf zien, zowel muzikaal als tekstueel. Alle zang, inclusief de harmonie├źn zijn gedaan door Leah zelf,  en ze speelt ook gitaar op 'Smile Vibe High'. Het album bevat 11 tracks, inclusief 1 dub versie.

Uitgebracht: November 2017