Samenwerking Future Reggae Ruigoord Festival (2010-2014)


Vanaf 2010 assisteert Black Star Foundation met de programmering en promotie van Future Reggae Ruigoord Festival. Samen met Ruigoord stellen we ieder jaar weer een interessant programma samen met zowel binnen- als buitenlandse artiesten. Helaas gaat Future Reggae Ruigoord Festival 2013 NIET door!

Future Reggae Ruigoord Festival 2010:
Het Future Reggae Ruigoord Festival 2010 is sterker dan ooit. Het sympathieke reggae festival in kunstenaarsdorp Ruigoord presenteert van vrijdag 2 tot en met zondag 4 juli 2010 een line-up om je vingers bij af te likken: Mad Professor, Don Carlos, Winston Francis en vele anderen!


Nieuw aan het Future Reggae Ruigoord Festival is dat vanaf 2010 een dag langer duurt! Dat is goed nieuws voor de festivalbezoeker die begin juli naar het westelijk havengebied van Amsterdam komt voor een extra lang weekend vol reggae. Het nu driedaagse festival, al toe aan zijn zevende editie, bezit ontegenzeggelijk een sterk eigen karakter. Met het kunstenaarsdorp Ruigoord als decor en de pulserende reggaebeats als het kloppende festivalhart is er voor elk wat wils: een Afrikaanse drumworkshop, exotische versnaperingen, sound systems en dj's, kraampjes met allerlei interessante en leuke artikelen. Wie helemaal niets wil missen, kan terecht op de camping. Daar is voldoende plaats voor tenten en ook is er (beperkte) ruimte voor campers.


Future Reggae Ruigoord werkt in 2010 voor het eerst nauw samen met Black Star Foundation en dat heeft zijn vruchten afgeworpen in de programmering. Elke avond krijgt het publiek een Internationale topact voorgeschoteld en daarnaast staan er veel verschillende reggaebands, sound systems en dj's op het programma.


Programma 2010:
Vrijdagavond staat in het teken van dub. Mad Professor neemt op het schuurpodium de slotact voor zijn rekening. De in Georgetown, Guyana geboren Neil Fraser kwam op zijn dertiende naar London en is de onbetwiste dubkoning van het Britse continent. Hij wordt vaak in een adem genoemd met Jamaicaanse evenknieƫn als King Tubby, Lee Perry, Bunny Lee en Scientist. Met Don Carlos (zaterdag) en Winston Francis (zondag) schotelt Future Reggae Ruigoord zijn toeschouwers twee Jamaicaanse zangers voor van een hoog niveau. Het unieke stemgeluid van Don Carlos viel al te bewonderen op de debuutsingle van Black Uhuru, 'Romancing To The Folk Song' (begin jaren zeventig). Zijn top bereikte hij tijdens de dancehallperiode in het begin van de jaren tachtig. Met de Roots Radics veelal als begeleidingsband bestormde Don Carlos de hitlijsten met een spervuur aan hits. Het optreden van 'veteran' Winston Francis is de afsluiter van Future Reggae Ruigoord. Al in 1969 nam hij bij Studio One het klassieke album Mr. Fix It op. Veertig jaar later staat zijn stem nog altijd als een huis. The High Notes, een van Nederlands beste ska/reggae begeleidingsband, staat Winston Francis muzikaal ter zijde.


Praktische informatie:
Het festivalterrein is geopend van vrijdag 2 juli 12.00 uur tot en met maandag 5 juli 12.00 uur. Dagkaarten zijn tijdens het festival verkrijgbaar voor 25 euro, passe-partouts 45 euro. Passe-partouts kosten 40 euro in de voorverkoop. Amsterdamse verkoopadressen: De Supermarkt aan de Frederik Hendrikstraat 69, Loft aan de Jan van Galenstraat 285, Siberiƫ aan de Brouwersgracht 11. Ticketscript (prijs 42 euro) via Future Reggae Ruigoord en/of Ruigoord.