Zeer succesvolle trip naar Jamaica (januari 2009)


In januari 2009 is Lady K-Wida samen met Black Star crew Dennis en Michelle naar Jamaica gegaan om o.a. enkele nummers op te nemen voor haar toekomstige album. De trip bleek erg succesvol te zijn...

Reisverslag Jamaica - Januari 2009:
De single One Man Woman was net uit en we vertrokken al richting Jamaica (met natuurlijk een doosje nieuwe singles!). We waren erg benieuwd hoe ze onze muziek zouden ontvangen op het eiland waar ze de reggae hebben uitgevonden... Dennis en Michelle waren er al een weekje langer, K-Wida kwam voor de eerste keer naar Jamaica en haar grote broer Danny was mee.

Voordat we naar de hoofdstad Kingston zouden gaan voor opnamen voor K-Wida's debuut album, gingen we eerst naar Rebel Salute, een groot reggae festival (georganiseerd door artiest/organisator Tony Rebel). Met de all-area polsbandjes konden we backstage tot vlak naast het podium! We hebben zo'n beetje alle artiesten gezien en gesproken: Gregory Isaacs, Errol Dunkley, John Holt, Dean Fraser, Luciano, Lutan Fyah, Queen Ifriqah, Chuck Fenda, Tarrus Riley, Beenieman en vele anderen.

In Kingston zijn we de studio in gegaan met de Firehouse crew, om 2 hele vette nieuwe dancehall tunes op te nemen voor het album van Lady K-Wida. De Firehouse crew heeft zelf ook een eigen label en ze werken momenteel aan het album van Sizzla. Ze stelden voor dat Lady K-Wida samen een tune gaan doen met Sizzla... No Problem man! Daar staan we natuurlijk wel voor open.

Een van beide tunes van de Fire House Crew is de volgende dag meteen ingezongen door Lady K-Wida samen met Lady G! Er is dus alweer een nieuwe tune af voor het album. De track is zo goed geworden, dat Lady G het waarschijnlijk ook op haar eigen album wil zetten! No problem man!

Black Star Foundation heeft de afgelopen jaren een aantal shows voor Anthony B verzorgd in Nederland, dus 's avonds gingen we even hangen met Anthony B bij een andere studio. Ook hij was erg enthousiast toen hij de muziek van Lady K-Wida hoorde en ook hij heeft een eigen label. De volgende middag had ie een studio geregeld voor K-Wida, om een van zijn tunes in te zingen, maar helaas waren wij Kingston net alweer uit!

De laatste dagen in Jamaica waren we in Negril, aan de westkust van Jamaica. Aan het mooie witte strand van Long Bay zijn bijna dagelijks stageshows en zo ook een optreden van Yellowman op onze laatste avond. Tijdens zijn optreden met de Hurricane band, vroeg hij Lady K-Wida op het podium en hebben ze samen One Man Woman gedaan! Check het filmpje hier

We kregen zoveel positieve reacties, dat was echt boven verwachting. One Man Woman wordt nu ook gedraaid op Irie FM, de grootste radiozender in Jamaica!