Benelux Reggae Contest 2012


Michelle (Black Star Foundation) zat in de vakjury van de Benelux Reggae Contest 2012. Daarnaast draagt Black Star Foundation bij aan het prijzenpakket voor de winnaar van de contest: Sunrockers (Belgie)!

Alle live-bands binnen de genres reggae, dub, original ska, rocksteady, ragga, dancehall, afro-reggae, sambe-reggae en reggae-latino, die resideren in Belgiƫ, Nederland of Luxemburg kunnen deelnemen aan de Benelux Reggae Contest. Maar liefst 36 bands hebben zich ingeschreven voor de Benelux Reggae Contest 2012. Uit deze 36 kandidaten werden door een vakjury 10 bands geselecteerd die door zijn gegaan naar de tweede ronde (de halve finale): Ace Black & The Jah Soldierz Band, Black Omega & The Team, Black Out Dub, Fullanny & The Rootscontrolahz, Heartwash, Racine Congo, Rudewalkin', Skarbone 14, Sunrockers en The Tuners.


Het publiek heeft samen met een nieuwe vakjury besloten welke drie bands doorgingen naar de live-finale op vrijdag 6 april 2012 in De Muziekgieterij te Maastricht: Fullanny & The Rootscontrolahz (NL), Skarbone 14 (BE) en Sunrockers (BE). De winnaar van zowel de vakjury als het publiek was de Belgische roots reggae band Sunrockers!!

Meer info Benelux Reggae Contest


Dit jaar is het prijzenpakket voor de winnaar van de Benelux Reggae Contest flink uitgebreid met o.a. optredens op diverse grote festivals in Nederland en Belgie.


Black Star Foundation levert ook een bijdrage aan het prijzenpakket van de Benelux Reggae Contest! In overleg met de band zal beslist worden wat deze bijdrage zal zijn. Mogelijkheden zijn het verzorgen van het voorprogramma bij een reggaeconcert, het maken van studio-opnamen, advies op maat, het pluggen van een single op de Nederlandse radio, enz.