Black Star brengt Jamaicaans reggae riddim uit (maart 2013)


Black Star Foundation brengt een Jamaicaans riddim uit onder de naam Rub A Dub riddim. Het album bevat 9 verschillende reggae nummers van zowel nationale als internationale artiesten, op dezelfde (instrumentale) muziek.

Artiesten:
Artiesten op het album zijn de gerenommeerde Jamaicaanse veteranen TRILLA U, LINVAL THOMPSON en VIVIAN JONES, de singjays TURBULENCE (Jamaica) en MARLON ASHER (Trinidad), maar ook de minder bekende zangers MR. AYA (Frankrijk) en de uit Nederland afkomstige BREDDA MARCUS en LEAH ROSIER. Bonustrack is het Nederlandstalige nummer Alles van BRAINPOWER, eerder uitgebracht op het reggae album Dub & Dwars (Black Star label, 2010).


Rub A Dub riddim:

De basis voor de Rub A Dub riddim is gelegd in de Steven Stanley Studio's in Kingston (Jamaica), waar de drum en de bas zijn opgenomen met de bekende FIREHOUSE CREW. De overige instrumenten zijn in Nederland ingespeeld door ASHER E, die tevens verantwoordelijk is voor de mix en productie van de nummers. Het resultaat is een afwisselende compilatie van 9 verschillende tracks van artiesten uit Jamaica, Trinidad, Frankrijk en Nederland.


Black Star Foundation:
Black Star Foundation is een non-profit organisatie, die zich al meer dan 10 jaar inzet voor de promotie van reggae muziek in Nederland. De stichting organiseert evenementen en concerten, doet management en boekingen voor reggae artiesten/bands, beheert een eigen label en promoot en ondersteunt nieuw talent.

September 2012 bracht de stichting al een dancehall riddim uit, genaamd Bad Girls.


Tracklist Rub A Dub Riddim:
1. Turbulence - Love You Forever
2. Trilla U - Cut It Out
3. Vivian Jones - Chant Rastafari
4. Linval Thompson - Belly Full
5. Marlon Asher - Weeping & Mourning
6. Bredda Marcus - No One Can Stop Me
7. Mr. Aya - Leurs Coeurs Sont Durs
8. Leah Rosier - Come Rain Come Shine
9. Brainpower - Alles (Bonustrack)


Het album is al in beperkte oplage (limited edition) op CD uitgekomen bij het 10-jarig bestaan van Black Star Foundation op 22 maart 2013 in de Melkweg te Amsterdam.

Het album is nu ook digitaal verkrijgbaar via iTunes!


Check de Black Star Rub-A-Dub Riddim Mixtape op YouTube