BeneluXXL Reggae Contest 2014


De BeneluXXL Reggae Contest is open voor alle reggae artiesten die wonen in Nederand, Belgie, Luxemurg, Duitsland en Frankrijk. Meer info over hoe je je kunt registreren, is te vinden op de website www.beneluxreggaecontest.eu.

Na de succesvolle editie van vorig jaar, waarin voor het eerst ook bands uit de grensregio's van de Benelux werden toegelaten, is besloten om ook dit jaar weer een kijkje te nemen over de grenzen heen. Hierdoor werd de naam van de contest echter een beetje achterhaald, wat meteen de reden is voor de wijziging ervan in BeneluXXL Reggae Contest, met ondertitel 'The Reggae Talent Xplosion'. Ook een succesvolle try-out was die van de MC- contest. Ook deze wordt bijgevolg weer hervat.


De finale

Na de preselectie en de online selectieronde (halve finale) zijn de finalisten van de Benelux Reggae Contest eindelijk bekend!

Op basis van het aantal stemmen door het publiek en de kritische beoordeling door de jury werden JAMAICAN JAZZ ORCHESTRA, JUNIOR KENNA en RAPHAEL PICO geselecteerd voor de finale van de bands, en FULLANNY, PUPPASONIC en VERSE ITAL geselecteerd voor de finale van de MC's.


De bands/MC's zullen op zaterdag 29 maart 2014 in Petrol te Antwerpen (Belgie) hun beste beentje voorzetten in de strijd voor het mooie prijzenpakket. Afterparty met TIPPA IRIE en DUBMATIX!


Adres: Petrol
d'Herbouvillekaai 25, 2020 Antwerpen Zuid - Belgiƫ