Black Prophet goes Dutch again (zomer 2005)


Zomer 2005 is Black Prophet (Ghana) voor de tweede maal naar Nederland gekomen. Black Star Foundation heeft zich ingezet om een professionele muziek carriere op te bouwen voor deze Afrikaanse artiest in de Westerse wereld.

Black Star Foundation heeft Black Prophet tijdens zijn 3 maanden lange verblijf in Nederland gesteund in het opbouwen van zijn muzikale carrière door hem te introduceren bij verschillende mensen in de muziekindustrie in Nederland, zoals reggaebands en artiesten, producers, publishers en A&R managers, maar ook door het geven van advies, support en management. Daarnaast heeft hij een aantal keer opgetreden en is er verder gewerkt aan opnames van twee jaar daarvoor (zomer 2003) en zijn er nieuwe opnames gemaakt in de studio van Bart Heideman (dance producer).


Voor DJ Den-Den (Black Star Sound) is er een dubplate opgenomen van Black Prophet samen met de bekende Jamaicaanse zanger Mikey General. Deze geweldige tune 'Master of your Destiny' wordt gedraaid op de verschillende evenementen waar Black Star Sound draait dus hou die oren open!


Op Reggae on the Beach II, het tweede strandfeest georganiseerd door Black Star Foundation op Blijburg (27 aug. 2005), werd Black Prophet gefilmd en geinterviewd door Mocca, het dageljkse Urban lifestyle programma op The Box. De uitzending is op woensdag 16 november 2005 om 16.40 uur (herhaling op donderdag 17 november 2005 om 22.45 uur) op The Box!