Black Star viert 5-jarig bestaan! (mei 2008)


Black Star Foundation viert haar vijfjarig bestaan geheel in stijl. In de legendarische Amsterdamse zaal Fantasio presenteert de talentvolle zangeres Lady K-Wida op zaterdagavond 3 mei haar debuutsingle 'Love Can Make You Blind'. Muzikale bijstand wordt verleend door de Nederlandse backingband Poor Man Friend.

Black Star Foundation viert feest!
Meer dan honderd succesvolle evenementen hebben Black Star Foundation doen uitgroeien tot een allround 'full experience' organisatie in reggae/dancehall muziek. Met als meest recente climaxen het debuutalbum Blaze Fire van de Ghanese zanger Osagyefo op haar eigen label en reggaefestival Made in Jamaica in de Heineken Music Hall (Amsterdam), waar onder andere Third World, Bunny Wailer en Capleton optraden. Black Star Foundation organiseerde diverse reguliere reggae/dancehall feesten in Den Haag en Amsterdam. Ook in haar repertoire zit het boeken en promoten van festivals en concerten in onder meer Melkweg en Paradiso (Amsterdam) voor reggae/dancehall grootheden als Anthony B, Max Romeo of Alpha Blondy, die ook voor 2008 nog op het programma staat.


Label

In 2007 richtte Black Star Foundation een eigen platenlabel op met het debuutalbum Blaze Fire als eerste wapenfeit. Lady K-Wida was ook al te horen op dit album. Haar nieuwe single Love Can Make You Blind is een popnummer met reggae riddim en Indiase invloeden. Later dit jaar verschijnt ook het debuutalbum van Lady K-Wida. CD en single worden uitgebracht op het platenlabel van Black Star Foundation.

Black Star Foundation is een non-profit organisatie. Alle netto inkomsten besteedt zij aan de promotie en ondersteuning van (nog) onbekend talent.


Vijf jaar Black Star Foundation en releaseparty single Lady K-Wida:

  • Zaterdag 3 mei 2008 - 20:00 uur - Fantasio (Amsterdam)
  • Live on stage: LADY K-WIDA en POOR MAN FRIEND band
  • Met: BLACK STAR SOUND feat. DJ DEN-DEN & BROTHER MARCUS on the mic
  • Entree: € 7 (gratis voor genodigden)


Fantasio:
Nationaal Pop Instituut
Prins Hendrikkade 142
1011 AT Amsterdam

Fantasio was de eerste rockclub van Nederland. De zaal opende exact veertig jaar geleden zijn deuren onder dezelfde naam. Bij velen staat het pand echter bekend als de voormalige Kosmos. De laatste tien jaar doet het dienst als kantoor van het Nationaal Pop Instituut.