Lady K-Wida brengt duet met Yellowman uit (januari 2009)


Lady K-Wida heeft begin januari 2009 haar nieuwe single One Man Woman uitgebracht. Hierop doet ook de legendarische Jamaicaan King Yellowman mee.

DOWNLOAD DE NIEUWE SINGLE HIER!


One Man Woman is de tweede single van de kleine vrouw met de grote stem. De nieuwe single bevat een live versie met Poor Man Friend band en een versie waarop ook de legendarische Jamaicaanse zanger Yellowman te horen is. Van deze laatste versie is ook een videoclip verschenen!


Haar eerste single, Love Can Make You Blind, verscheen in mei en bracht Lady K-Wida op Parkpop, het grootste gratis popfestival van Europa (29 juni 2008 in het Haagse Zuiderpark) en op Two Sevens Splash, het grootste indoor reggaefestival van Nederland (6 juli 2008 in de Heineken Music Hall). Love Can Make You Blind komt inmiddels regelmatig langs op Kink FM en FunX Radio.


Lady K-Wida:
Lady K-Wida is van Surinaams-Hindoestaanse afkomst en woont in Den Haag. Sinds 2000 zingt ze in Poor Man Friend. Deze band won de Dutch Reggae Award 2007 en is anno 2008 een van de langst bestaande reggaebands van Nederland. Op het podium telt dit gezelschap maar liefst dertien man, inclusief blazers, percussionisten en achtergrondvocalisten.


Yellowman:
Yellowman is een levende legende en de bekendste reggaeartiest na Bob Marley. De albino groeide op als weeskind in Kingston (Jamaica). Begin jaren tachtig brak hij internationaal door met een reeks albums op het vermaarde Engelse Greensleeves-label. Yellowman is grappig, maatschappijkritisch, een groot improvisatietalent en ook aan zelfvertrouwen ontbreekt het hem niet: hij noemt zichzelf King Yellowman en Mr. Sexy.