Delidel Touch naar Jamaica (januari 2019)


Jorge Manuel en Anibal (Delidel Touch) gaan met Black Star Foundation mee naar Jamaica om in de studios van Kingston hun langverwachte album af te mixen! De reis staat gepland voor 2019.

Door de samenwerking tussen Delidel Touch en Black Star Foundation, bezegelen we de eenheid tussen de historische havensteden Amsterdam en Rotterdam, maar ook Kingston, vroeger een grote en belangrijke havenstad in het Caribisch gebied. De steden zijn allen bezocht door zowel Haile Selassie I als zijn muzikale boodschapper Bob Marley.


Delidel Touch

Delidel Touch is een Rotterdamse Reggae band met het typische Rockgeluid van de havenstad, gekruid met Kaapverdische ingrediënten (zoals de Morna, Coladera, Tabanca en Funana). De groep werd 25 jaar geleden opgericht door de 3 neven en tevens boezemvrienden Manecas Delgado, Jorge Manuel Lizardo en Arlindo Delgado (RIP, 2004).

In de jaren '90 stond Delidel Touch als huisband van de Rotterdamse poptempel Nighttown in het voorprogramma van vele Jamaicaanse grootheden, zoals Jimmy Cliff, The Wailers, Lee Perry, de kinderen van Bob Marley en vele anderen. De band treedt veel op in Nederland, maar ook in andere Europese landen en Afrika.

In het voorjaar van 2018 brengt zanger Jorge de band weer bij elkaar. Met optredens op o.a. het Rotterdam Reggae Festival is Delidel Touch officieel terug van weggeweest! Delidel Touch bestaat uit zowel oude als nieuwe bandleden, uit Kaap Verdië, Suriname, Aruba, Curacao, Marokko en Nederland. Delidel Touch is eigenlijk meer dan een band, het is een collectief van muzikanten, familie en vrienden, die allemaal achter de band staan.


Het album
Delidel Touch bracht in al die jaren enkele singles uit, waaronder 'The Messenger' met bijdragen van Rollarocka (Postmen). Het uitbrengen van een volledig album is vooralsnog altijd uitgebleven. Delidel Touch staat dan ook vooral bekend als live act, de vele optredens zijn de mensen het meeste bijgebleven.

De release van het langverwachte debuutalbum van Delidel Touch staat gepland voor 2019. Hierop staan, naast eerder uitgebrachte singles, ook oude nummers die nooit uitgebracht zijn, en nieuwe nummers met diverse gastmuzikanten die aan het album willen meewerken.

Oude analoge opnames zijn gedigitaliseerd en er zijn nieuwe nummers geschreven en opgenomen. Gastmuzikanten uit Kaap Verdië, Jamaica en Nederland en producers uit Amerika, Frankrijk en Luxemburg hebben hun steentje bijgedragen. Van het gehele repertoire van Delidel Touch (ruim 50 nummers), zijn er nu zo'n 20 tracks opgenomen. Deze moeten nu gemixt en gemasterd worden.


Er is besloten het gehele album op te delen in 3 deelprojecten, die als EP op CD en digitaal worden uitgebracht. Het gehele album zal uiteindelijk in special edition op vinyl uitkomen. De eerste EP (7 tracks) zal worden afgemixt in Kingston (Jamaica).


Support Delidel Touch to put the finishing touch on their album in Jamaica!
Als je Delidel Touch financieel ondersteunt:

  • Bij een donatie van € 50 of meer, ontvang je een gesigneerde CD;
  • Bij € 100 of meer, krijg je 2 vrijkaartjes voor een van de komende optredens en een gesigneerde CD;
  • Als je Delidel Touch sponsort voor € 250 of meer, dan wordt je naam vermeld op de CD en ontvang je een gesigneerde CD;
  • Bij een bijdrage van € 500 of meer, krijgen jij en een vriend(in) een 'meet & greet' met de band bij een van hun komende optredens en wordt je naam vermeld op de CD met logo erbij;
  • Bij sponsoring van € 1000 of meer, krijg je een akoestisch optreden van Delidel Touch bij je thuis, in je bedrijf of winkel! Daarnaast wordt je naam vermeld op de CD met logo erbij.


Doneren
Delidel Touch heeft uw steun en support hard nodig om de finishing touch van het album te realiseren! Doneren kan cash of per bank (IBAN): NL81ABNA0865083126 (t.n.v. Jorge Manuel Lizardo, onder vermelding van 'The Jamaica project').
Uw bijdrage zal mede worden besteed aan studiokosten en de sound engineer om de tracks af te mixen en te masteren in Kingston.