Brainpower brengt reggaeplaat Dub & Dwars uit (juli 2010)


De Nederlandse rapper Brainpower komt met een reggae album, genaamd 'Dub & Dwars'. De CD bevat reggae versies van 6 van zijn meest bekende nummers, plus een nieuw nummer, de titeltrack Dub & Dwars. In dit nummer legt Brainpower het idee achter deze reggaeplaat uit.

"Eindelijk kan ik mijn passie voor reggae met jullie allemaal delen. (...) Reggae is in zekere zin de vader van hiphop, die zijn zaad plantte in de vruchtbare grond van The Bronx in NY..."


Brainpower werkt voor dit zij-project samen met Black Star Foundation. Begin dit jaar reisde Brainpower samen met de crew van Black Star Foundation naar Jamaica. Geïnspireerd door de Jamaicaanse muziek cultuur en zijn levenslange liefde voor reggae, ontstond zo het idee voor Dub & Dwars.


Black Star Foundation heeft diverse reggae riddims, Brainpower heeft zijn teksten en dat past als een puzzel! Twee riddims van Dub & Dwars zijn ingespeeld door de Firehouse Crew, een bekende band in Jamaica (begeleidingsband van o.a. Sizzla). De overige (5) riddims voor Dub & Dwars zijn gemaakt door Black Star producer Asher E, die alle nummers samen met Brainpower geproduceerd heeft. Alle nummers zijn geheel opnieuw opgenomen en de nummers bevatten bijna allemaal een extra lange 'dub' versie.


Dub & Dwars:
Vanaf 16 juli 2010 is het Dub & Dwars album van Brainpower overal verkrijgbaar voor slechts €10!

Bestel het album hier!Tracklist:
1. Dub & Dwars
2. Non Stop Dub
3. De Vierde Kaart Dub
4. Je Moest Waarschijnlijk Gaan Dub
5. Alles Dub
6. Dans Ska
7. Boks Ouwe Dub