Leah Rosier heeft succesvolle tour in Jamaica (januari 2015)


De promotionele trip naar Jamaica van reggae zangeres Leah Rosier, georganiseerd door Black Star Foundation, was een groot succes. In een periode van slechts 3 weken heeft de Nederlandse artiest 6 keer opgetreden, 4 nieuwe nummers opgenomen, materiaal voor 6 videoclips geschoten en is zij live geïnterviewd op Bess FM, een van de grootste nationale radio stations in Jamaica.

Week 1: Negril
Na maanden crowdfunding om geld bij elkaar te verzamelen voor haar vliegticket, zijn Leah Rosier en Black Star crew Michelle Boekhout van Solinge en Dennis van Tetering op 1 januari 2015 vertrokken naar het reggae eiland Jamaica. De volgende dag (2 januari) kon de artiest meteen een gastoptreden doen tijdens een show van de legendarische King Yellowman op het witte strand van Negril, een dorpje gelegen in Westmoreland (de meest westelijke provincie van Jamaica). De promotor van de show was erg onder de indruk en nodigde Leah Rosier uit voor nog twee optredens diezelfde week (5 en 7 januari 2015).


Week 2: Kingston

De tweede week vertrok het gezelschap van Negril naar het kloppend hart van de reggae: Kingston. In de hoofdstad van Jamaica heeft de zangeres drie keer opgetreden. Haar eerste show was in de Triple Century Sportsbar (het voormalige Asylum) in New Kingston, tijdens '180 minuten of Music' (12 januari). Een dag later (13 januari) stond de Nederlandse zangeres op King's Plaza, een belangrijk wekelijks event met live muziek. Tenslotte kreeg zij ook de microfoon tijdens Vinyl Thursdays (15 januari).


Jamaicaanse radio
De bekende radio DJ Steve James (Bess FM) had vorig jaar, tijdens een eerder radio interview met Black Star crew Michelle en Dennis, al aangegeven dat hij Leah Rosier graag zou interviewen. Dit jaar is dat gerealiseerd; op donderdag 15 januari is het Nederlandse gezelschap uitgebreid geïnterviewd op het nationale radiostation Bess FM waarbij diverse tracks van Leah Rosier zijn gedraaid.


Week 3: Rebel Salute Festival
Black Star Foundation bezoekt al 8 jaar het jaarlijkse Rebel Salute festival, georganiseerd door Tony Rebel. Dit tweedaagse festival had ook dit jaar weer een geweldige line-up met o.a. Etana, Capleton, Tarrus Riley, Third World, Inner Circle, The Mighty Diamonds, Luciano, Sizzla en vele anderen.

De Nederlandse crew was officieel uitgenodigd en had backstage toegang voor het Rebel Salute festival. Leah Rosier werd opgemerkt door Hype TV, die meteen van de gelegenheid gebruik maakten en haar ter plekke hebben geïnterviewd.


Studio opnamen
Ook qua studiowerk heeft Leah Rosier niet stil gezeten. De eerste studio opname met The Mighty Diamonds in de bekende Penthouse Studio was voor de Nederlandse zangeres heel bijzonder. De prachtige harmoniezang van dit bekende vocale trio heeft haar altijd al geïnspireerd. The Mighty Diamonds waren bereid de achtergrondzang te verzorgen op haar track 'All Around the World' (van haar dit jaar uit te komen album met de Franse Rise & Shine band).

Leah Rosier heeft ook een nummer opgenomen met Xana Romeo, jongste dochter van de bekende Max Romeo. In de Red Ark studio kwam het duet 'Stay True (No Man is Perfect)' tot leven. Het nummer is geproduceerd door Omar Johnson, beter bekend als Jallanzo (Dubtonic Kru) ven zal uitkomen op het debut album van Xana Romeo.

Voor haar nieuwe album wilde Leah Rosier nog een duet doen. Jahbar I, zoon van de bekende reggae drummer George 'Dusty' Miller (Firehouse Crew) had hier de juiste stem voor. De twee zangers hebben in de Anchor Music Works Studio het nummer 'Rebel The Music' opgenomen.


Het is altijd spannend voor een niet-Jamaicaanse reggae artiest om naar de bakermat van de reggae te gaan, en gezien het overweldigende aantal positieve reacties was deze trip een groot succes!

Een aantal interessante links:


* Bekijk hier het filmpje van de 6 optredens!
* Luister hier naar de mixtape From Amsterdam to Kingston
* Lees hier de review van Leah Rosier over haar Jamaican January