African specials (2005-heden)


Black Star Foundation wil Afrikaanse (met name Ghanese) artiesten ondersteunen door Specials (of 'dubplates') aan te bieden aan dj's, soundsystems en iedereen die geinteresseerd is (denk aan een jingle of persoonlijk ingezongen liedje als kado!).

Wat is een special of dubplate? De term 'special' wordt veel gebruikt in de Jamaicaanse muziekindustrie voor een gepersonificeerd liedje op een geselecteerd ritme, exclusief ingezongen voor dj's, soundsystems, clubs en radiostations. Een soort 'extended jingle'. Een 'special' wordt meestal live opgenomen met exclusieve teksten waarbij de artiest de naam van deze betreffende dj, soundsystem, club of radio station enkele malen in het nummer noemt.


Wat doet Black Star Foundation? Door middel van het aanbieden van Afrikaanse Specials aan Westerse DJ's en soundsystems helpt Black Star Foundation deze Afrikaanse artiesten plaatje voor plaatje. Allereerst wordt er gewerkt aan de naamsbekendheid van deze artiesten in de Westerse clubs. Daarnaast financieel: alle inkomsten gaan naar de artiest. Indien gewenst verzorgt Black Star Foundation de studio, afmixen, snijden van vinyl en handling.


Wat kun jij doen? Black Star Foundation met diverse Ghanese artiesten Specials opgenomen. Je kunt deze Black Star Specials beluisteren op deze website (zie onderstaande artiesten). Ben je geinteresseerd in je eigen African Special van een van deze artiesten, neem dan contact met ons op!