Black Star Label (2007-heden)


Begin 2007 heeft Black Star Foundation een platenlabel opgericht. Augustus 2007 kwam het eerste album uit, 'Blaze Fire' van Osagyefo (Ghana). Mei 2008 kwam de debuut single van Lady K-Wida uit, gevolgd door haar tweede single samen met de legendarische King Yellowman in januari 2009! Juli 2010 is het reggae album 'Dub & Dwars' van Brainpower uitgekomen. Vervolgens 2 riddims, Bad Girls (2012) en Rub A Dub (2013). Onlangs kwam de Deventer Vibes CD uit (2013).

BLAZE FIRE
Het 'Blaze Fire' album van Osagyefo (Ghana) is geheel in Nederland opgenomen en geproduceerd. Black Star Foundation heeft maar liefst 14 nummers opgenomen toen Osagyefo voor het eerst in Nederland was (Augustus 2006). Na zijn terugkeer naar Ghana is er hard doorgewerkt aan de verschillende nummers, er zijn o.a. backing vocals, blazers en percussie toegevoegd en Black Star producer Asher E heeft diverse instrumenten ingespeeld en de hele boel afgemixt.

Een jaar later (Augustus 2007) is het album dan eindelijk af! Het eindresultaat is een zeer gevarieerde CD van Internationale allure. Het album is het product van de samenwerking tussen producer Osagyefo (Ghana), Tuff Lion (Virgin Islands), Asher E (Nederland) en diverse andere muzikanten.

Bestel het album hier! (€10 + €2,50 verzendkosten)

Bestel hier via Bol.com! (€10 + €1,95 verzendkosten)

LOVE CAN MAKE YOU BLIND
Begin mei 2008 kwam de eerste single uit van Lady K-Wida, 'Love Can make You Blind'. De tweede track op de single is 'So Much Trouble'. Beide nummers zijn geproduceerd door Asher E.

De releaseparty van de single was op zaterdag 3 mei 2008 in Fantasio (Amsterdam) met een optreden van Lady K-Wida samen met Poor Man Friend band. De single was nog geen 2 maanden uit en Lady K-Wida stond op o.a. Parkpop Festival in het Zuiderpark in Den Haag en Two Sevens Splash Festival in de Heineken Music Hall in Amsterdam!

Bestel de single hier! (€4 + €2,50 verzendkosten)
Download de single hier! (€0,99 voor 1 track, €1,25 voor beide tracks!)

ONE MAN WOMAN
De tweede single van Lady K-Wida is One Man Woman featuring King Yellowman! De single bevat een live uitvoering met Poor Man Friend band en een versie met de legendarische Jamaicaanse artiest King Yellowman. Wederom een productie van producer Asher E.

Bestel de single hier! (€4 + €2,50 verzendkosten)
Download de single hier! (€0,99 per track)

DUB & DWARS
De Nederlandse rapper Brainpower heeft samen met Black Star Foundation het reggae album Dub & Dwars uitgebracht. De CD bevat reggae versies van zes Brainpower klassiekers plus het nieuwe titelnummer 'Dub & Dwars', dat hij speciaal voor dit reggae-project schreef. Hierin legt de rapper het idee achter deze reggaeplaat uit. "Eindelijk kan ik mijn passie voor reggae met jullie allemaal delen (...)".

De muziek is ingespeeld door Black Star-producer Asher E en door de Firehouse Crew, een band die ook reggae/dancehall grootheid Sizzla begeleidt. De nummers zijn geheel opnieuw opgenomen en bevatten bijna allemaal een extra lange dubversie.

Bestel het album hier! (€10 + €2,50 verzendkosten)
Bestel hier via Bol.com! (€10 + €1,95 verzendkosten)
Download het album! (€0,99 per track)

BAD GIRLS RIDDIM
September 2012 is de Bad Girls riddim uitgekomen met 6 tracks van Marlon Asher (Trinidad), Turbulence (Jamaica), Spectacular (Jamaica), Smiley (Holland), Leah Rosier (Holland) en tenslotte de eerste/originele versie van K-Wida (Holland) & Lady G (Jamaica).

De muziek is ingespeeld door de Jamaicaanse Firehouse Crew en afgemixt door Tixie (Jamaica) en Asher E (Holland).

Bestel het album hier! (€5 + €2,50 verzendkosten)
Download het album! (€0,99 per track)

RUB A DUB RIDDIM
Het album bevat 9 tracks van Turbulence (Jamaica), Trilla U (Jamaica), Vivian Jones (Jamaica/UK), Linval Thompson (Jamaica), Bredda Marcus (Holland), Mr. Aya (Frankrijk), Leah Rosier (Holland) en Brainpower (Holland).

Drum en bas zijn in Jamaica opgenomen met de Firehouse Crew. Alle andere instrumenten zijn in Holland ingespeeld door Asher E, die tevens verantwoordelijk is voor de mix en productie van de nummers.

Bestel het album hier! (€5 + €2,50 verzendkosten)
Download het album hier! (€0,99 per track)

Bestellen:
Bovenstaande muziek kan besteld worden door een mail te sturen naar Black Star Foundation, met daarin je naam, adres en welke CD's je wilt. Maak vervolgens het betreffende bedrag over (inclusief €2,50 verzendkosten!) op rekeningnummer 9590243 t.n.v. Black Star Foundation te Amsterdam. Zodra het bedrag binnen is, worden de CD's opgestuurd. Veel luisterplezier!

Aanbiedingen:
Bestel beide singles van Lady K-Wida! (€6 + €2,50 verzendkosten)
Bestel hier het hele Black Star pakket (2 CD's, 2 singles plus 2 riddims, totaal 42 tracks)! (€35 incl. verzendkosten)