Hit The Road in Jamaica (2012)


BNN zond in september 2012 het programma 'Hit the Road' uit! Michelle (Black Star Foundation) is hiervoor samen met een Nederlandse filmploeg van Endemol, presentator Chris Zegers en singer/songwriter Tim Knol naar Kingston (Jamaica) gevlogen!

In 'Hit the Road' reist Chris Zegers met bekende Nederlandse artiesten naar het buitenland om een bijzonder portret van ze te maken. De artiest steekt zijn grootste hit in een nieuw jasje, volgens de muzikale stijl van de locals.


In de eerste aflevering reist Chris met Gers Pardoel af naar Cuba om zijn nummer 'Ik Neem Je Mee' te spelen met de vrienden van de Buena Vista Social Club. Naast Gers Pardoel duikt Chris met Don Diablo in de hiphop-scene van New York en reist hij met Tim Knol naar Jamaica om van zijn nummer 'Sam' een reggae-versie te maken.


Na de ontmoeting tussen de Nederlandse en buitenlandse artiest, een uitgebreide jamsessie en een opname in de studio treedt de bekende Nederlander samen met zijn nieuwe muzikale vrienden op voor een lokaal publiek. Wat hebben ze ervan gemaakt en wat vinden de mensen ver weg van de Nederlandse hit? Tussen de muziek door voert Chris persoonlijke gesprekken met de artiest en ervaren ze samen de lokale tradities.


Tim Knol in Jamaica:
Tim Knol ontmoet de Jamaicaanse reggaeband Unit3 en samen met bandleider Carron McGibbon gaat hij Kingston ontdekken. Ze gaan naar Alpha Boys School, Bob Marley Museum en naar Tuff Gong Studios om Tim Knol's grootste hit Sam op te nemen in een reggae jasje . Daarnaast gaan ze plaatjes kopen bij Techniques Recordstore, feesten bij Stone Love Soundsystem party Weddy Weddy Wednesdays en Tim Knol zal de legendarische Toots Hibbert ontmoeten!


'Hit the Road' was te zien vanaf 5 september 2012. Iedere woensdag om 21.15 uur bij BNN op Nederland 3.

De Jamaica aflevering is uitgezonden op woensdag 26 september 2012.
Bekijk de uitzending hier!


Impressies:
1. Sam in reggaestijl - Tim Knol & Unit3

2. Tim en Chris op Alpha Boys School:

3. Tim geniet van Jamaica: