Met Brainpower naar Jamaica (januari 2010)

Black Star en Brainpower
Brainpower luistert zijn hele leven al naar reggae en hij heeft zelf ook een uitgebreide reggae collectie. De samenwerking begon toen Brainpower erachter kwam dat Black Star Foundation samenwerkte met Yellowman. Yellowman is een van de eerste DJ's (80-ties), die 'toaste' over riddims. De rap en hiphop in de US is hier als het ware uit voortgekomen.

Dennis (Den-Den) en Brainpower kennen elkaar nog van de middelbare school (Alphen a/d Rijn) en Brainpower had vakantie in de periode dat Dennis en Michelle een reisje Jamaica geboekt hadden, dus Brainpower ging gezellig mee!

Vakantie!
Alleerst hebben we vakantie gevierd en gerelaxed aan het prachtige strand van Negril. Daar hebben we veel optredens gezien van o.a. Yellowman, John Holt, Queen Ifrica, Tony Rebel, Alborosie, Duane Stephensen en The Mighty Diamonds.

Black Star Foundation was ook aanwezig op een aantal grote stageshows in Jamaica, o.a. het nieuwjaarsfestival van Anthony B in Trelawny en het Rebel Salute Festival van Tony Rebel in St. Elisabeth.

Verder hebben we veel gehangen met Yellowman. Hij heeft ons en Brainpower van alles laten zien, waar hij is opgegroeid en waar hij nu woont.

Aan het werk
We zijn ook aan het werk gegaan voor Black Star Foundation. We hebben de tune van Lady K-Wida & Lady G (vorig jaar opgenomen met de Fire House Crew) af laten mixen door Tixie (soundengineer van o.a. Anthony B) in de Anchor Studio's in Kingston en we hebben 2 dubplates opgenomen met John Holt!

Brainpower
Brainpower is muzikaal nog meer geinspireerd geraakt door deze reis naar Jamaica. Zomer 2010 is er dan ook een reggae CD van Brainpower uitgekomen! Meer info hier.