BUNNY WAILER naar Paradiso (juli 2014)


De Jamaicaanse reggae legende Bunny Wailer komt naar Amsterdam met zijn band The Solomonic Reggaestra. Op donderdag 31 juli staat de band in Paradiso. Bunny Wailer is nu 67 jaar en de enige nog levende oprichter van de reggaeband The Wailers.

In 1963 vormden Bob Marley, Peter Tosh en Bunny Wailer de groep The Wailers. Bunny Wailer wordt vaak 'the forgotten Wailer' genoemd, omdat hij volgens velen nooit de eer gekregen heeft die hem toekomt. Hij is, samen met Tosh en Marley, één van de belangrijkste grondleggers van de reggae.


De komst naar Paradiso kan gerust bijzonder genoemd worden; de keren dat Bunny Wailer in Nederland heeft opgetreden zijn op één hand te tellen. Het concert zal tevens zijn eerste clubshow in Nederland zijn, de reggaeband The Solomonic Reggaestra begeleidt hem op het podium.


Avondvullend programma
Bunny Wailer staat bekend om zijn zeer energieke en extreem lange optredens van gemiddeld 2 a 3 uur.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Rapha Pico & The Roots Rockers (winnaar Benelux Reggae Contest 2014).

De DJ's van de avond zijn Black Star Sound en Back-A-Wall Movement, die ook op de afterparty in de Kelder van Paradiso zullen draaien.

De organisatie en promotie van het concert op donderdag 31 juli 2014 is in handen van de Nederlandse reggae stichting Black Star Foundation in samenwerking met Paradiso (Amsterdam). Black Star Foundation heeft de legende Bunny Wailer al eerder naar Amsterdam gehaald, namelijk tijdens het Made in Jamaica Festival in de Heineken Music Hall (2007).


BUNNY WAILER & THE SOLOMONIC REGGAESTRA
Voorprogramma: RAPHA PICO & THE ROOTS ROCKERS
DJs: BLACK STAR SOUND + BACK-A-WALL MOVEMENT
Zaal open: 19.00 uur
Voorprogramma: 19.30 uur
Hoofdprogramma: 20.30 uur
Entree: €31,50 excl. lidm. (3,50 p.m. / 25,- p.j.)