Naar Jamaica (januari 2016)


Black Star Foundation brengt minimaal eens per jaar een bezoek aan het prachtige eiland Jamaica! Ook dit jaar hadden we wat volk meegenomen: DJ Dab (Skank Around Sound) en Leah Rosier. Een reis vol muzikale verrassingen, lees hier het reisverslag.

Week 1: Negril
We begonnen in Negril, het meest westelijke puntje van het eiland met prachtige zonsondergangen en de beste wiet. Den-Den en Michelle (Black Star crew) konden DJ Dab (Skank Around Sound) het mooie strand van Negril laten zien, waar regelmatig concerten plaatsvinden van diverse reggae artiesten. En we hebben een dagje de toerist uitgehangen bij Roaring River, een grot met helder bronwater waar je in kunt zwemmen.

DJ
DJ Dab met Black Star crew in Negril, Jamaica (2016)

Week 2: Rebel Salute Festival en Kingston
Na een paar dagen chillen en acclimatiseren op het strand, op weg naar het Noorden voor Rebel Salute Festival! Met perskaarten hadden we overal toegang en konden we twee nachten lang genieten van zoveel artiesten...

Michelle
Michelle op Rebel Salute Festival (2016)

Rebel
Rebel Salute Festival 2016

Tony
Tony Rebel op Rebel Salute Festival (2016)

Dab bleef slechts 2 weken dus na het festival meteen door naar Kingston voor de wekelijkse feestjes Dubclub en Raetown op zondagavond. Raetown vindt al jaren in de gelijknamige wijk in Kingston plaats, maar is nu opeens verplaatst naar Sabina Park, het grote cricket stadion in de stad. Nog steeds old-skool vibes met oude discokrakers en schuifel plaatjes. Dab had de avond van zijn leven!

In de daaropvolgende dagen een bezoek gebracht aan de legendarische Studio One, op loopafstand van ons adres in Kingston (Crossroads) en wat dubplates opgenomen voor Black Star Sound met Bernard Collins (The Abyssinians), Eek A Mouse, Exile Di Brave en Half Pint! Een bezoek aan Hellshire Beach mocht ook niet ontbreken. Kingston bruist van de feestjes, dus ook naar Weddy Weddy Wednesdays op woensdag en Vinyl Thursdays op donderdag.

Week 3: One Go - One Come
Dab ging terug naar Nederland en Leah arriveerde dezelfde dag in Jamaica. Dus wij heen en weer naar Montego Bay, samen met Harald, onze trouwe chauffeur die ons al jaren rondrijdt in Kingston (maar soms dus ook daarbuiten).

Bezoek gebracht aan huis/studio van Anthony B in Portmore. Ook verschillende nieuwe feestjes bezocht zoals Intercity Dub en Mojito Mondays (waar je allerlei dancehall groepjes kunt zien dansen). Daarnaast konden we op Bess FM een set van 45 minuten plaatjes draaien en werd Leah uitgebreid geïnterviewd over haar gloednieuwe album 'Only Irie Vibes'. Hoogtepunt van de week: draaien bij Vinyl Thursdays. Wat een feest was dat!

Week 4: Girls in town
Den-Den ging terug naar Nederland, dus Michelle en Leah bleven over. Twee Hollandse meiden in Kingston, Jamaica! Het begon meteen goed met een feestje van Firehouse & Friends. The Firehouse Crew speelde met maar liefst 22 verschillende artiesten, onder wie Luciano, Mikey General en Sizzla. Op woensdag 3 februari vond de officiële opening van de Reggae Month plaats in het Nelson Mandela Park op Halfway Tree met o.a. Half Pint, Iba Mahr en Capleton.

Week 5: More parties..
Dubclub (zondag), Innercity Dub en Mojito Mondays (maandag), Boasy Tuesday (dinsdag), Weddy Weddy Wednesdays (woensdag), Vinyl Thursdays (donderdag) zijn de bekendste feestjes in Kingston die wekelijks plaatsvinden. Miss Kemp (manager van Capleton) vierde die week groot feest met een groot festival met o.a. Bushman en Capleton. Ik was met name verrast door de jonge talentvolle Nadia McAnuff.

Week 6: Recordings..
De laatste week in Jamaica.. We hebben nieuwe tunes opgenomen met Mikey General, Jahbar I en onze taxi chauffeur uit Kingston Harald 'Red Ash' Davis. Wat een verrassing, de man kan zingen! :o)