Black Star presents Vivian Jones (Eind 2014)


Black Star Foundation heeft eind 2014 een nieuw album van de Jamaicaans/Engelse roots reggae zanger Vivian Jones uitgebracht! Het album bevat in totaal 10 tracks, waarvan 2 dubversies. Riddims zijn van Black Star producer Asher-E (Holland) en de Fire House Crew (Jamaica)!

Vivian Jones
Vivian Jones is een zeer talentvolle Jamaicaanse zanger met een warme soulstem. Hij woont in Londen en scoort al meer dan 20 jaar in de Engelse charts!


Vivian Jones neemt voornamelijk op in Engeland, maar hij is ook regelmatig in zijn moederland Jamaica om de studio in te gaan met Jamaicaanse top producers. De man heeft zoveel inspiratie en materiaal en blijft dan ook nieuwe nummers produceren, van loversrock tot conscious roots reggae tunes.


Vivian Jones

Samenwerking met Black Star
De eerste ontmoeting tussen Black Star Foundation crew (Dennis en Michelle) en Vivian Jones vond plaats in Londen in 2009. Het was een korte meeting, al rijdend door Londen in zijn auto, maar de vibes waren goed vanaf het eerste moment.

Datzelfde jaar nodigde Black Star Foundation Vivian Jones uit om naar Nederland te komen voor optredens met de Nederlandse backingband Poor Man Friend. Ze stonden op Irie Vibes Festival en Rastaplas Festival. Tijdens zijn verblijf in Nederland, zijn ze de studio ingegaan van Black Star producer Asher-E om de eerste nummers op te nemen van het album. Daarna kwam Vivian Jones bijna jaarlijks naar Nederland/Belgiƫ, o.a. voor shows met roots reggae band Rebel Jam (Future Reggae Ruigoord Festival 2011) en Black Star Sound (o.a. op het 10-jarig bestaan van Black Star Foundation in de Melkweg te Amsterdam, 2013) en om verder te werken aan de nummers voor het album.

Met trots presenteren wij dan ook het nieuwe album op het Black Star label: Black Star presents Vivian Jones!

Black Star presents Vivian Jones

Tracklist:
1. Chant Rastafari
2. Want It Fi Nothin' ft. Spectacular
3. Now They Are After Me
4. That Love (extended version)
5. All My Life
6. All My Dub
7. One Love
8. Bhingy Dready (discomix)
9. If The Tree Could Talk
10. If The Tree Could Dub


Gast-artiesten op het album
Op het album doen diverse (gast)muzikanten en -artiesten mee. Allereerst Black Star producer en multi-instrumentalist Asher-E. Daarnaast Fire House George 'Dusty' Miller en Donald Dennis, Tuff Lion, Carron McGibbon, Daddy Spears, Spectacular, Leah Rosier, Hans van Scharen, Guido van de Wijdeven, Simon de Zwaan, Out of Many horns, Tijs Tacken, Mikey en Brainpower hebben allemaal bijgedragen en meegespeeld op het album.


Album launch
De Nederlandse album launch vond plaats op vrijdag 26 december 2014 tijdens Reggaebomb - Irie Christmas in Utrecht!

Het album wordt wereldwijd uitgebracht en gepromoot: in Nederland, Engeland en in Jamaica!
In Jamaica is het album voor het eerst gedraaid op donderdag 15 januari 2015 bij Real Rock Radio op Bess FM, een van de bekendste nationale radiostations in Jamaica.

De CD ligt in de winkels vanaf 9 januari 2015. Vanaf deze datum is het album ook overal digitaal verkrijgbaar:
Luister het album gratis op Spotify en/of koop de nummers of het hele album via iTunes.