Release party in Jamaica (Jan. 2020)


Voor de release van ons nieuwste album, reisde de crew van Black Star Foundation af naar Jamaica. Dit keer ging Black Star producer Asher-E mee, zijn allereerste bezoek aan Jamaica! Het album bestaat uit 20 verschillende tracks op Asher-E’s geliefde Babylon Burning riddim. De release party vond plaats in de legendarische Sugar Minott studio in Kingston.

De release party vond plaats in Kingston (Jamaica), in de 'yard' van Sugar Minott’s Youthman Promotion Studios op de avond van vrijdag 31 januari 2020. De producer van het album en melodica speler Asher-E was er dit keer ook bij, net als vele artiesten die op het album staan. Zij deden allemaal hun eigen versie live on stage, onder wie King Kong, Prince Allah, Jah Thunder, Blae Minott (son of Sugar Minott), Tampanae, The Itesologist en Colah Colah.

Bekijk hier de compilatie van de releaseparty:
Babylon Burning Releaseparty
In februari (Reggae Maand) kwamen er steeds 3 nieuwe unieke videos per week uit, iedere maandag, woensdag en vrijdag, met daarin alle songteksten en animaties van de artiesten.

Check hier alle videos op Reggaeville

De basis van de Babylon Burning riddim werd zo'n 30 jaar geleden gelegd door de Deventerse muzikant en producer Asher-E, daarmee werd deze productie het begin van de vruchtbare samenwerking tussen Black Star en Asher-E. Door de jaren heen hebben veel artiesten hun eigen versie op de riddim gedaan, waarvan er 5 versies eerder op een album zijn verschenen. Deze eerder uitgebrachte nummers zijn opnieuw geremixt en gemasterd, en zijn samen met 15 nieuwe tracks samengevoegd tot dit album. In totaal dus 20 tracks voor het nieuwe jaar 2020!

Het internationale karakter van reggae music is wederom bevestigd door deze release met artiesten uit Japan, Engeland, de Virgin Islands, Netherland, Trinidad/Tobago, Ghana en natuurlijk Jamaica. Out of many, one riddim…

TRACKLISTING:
1. Elect Of Himself - Mark Wonder
2. Kings Highway - Marlon Asher
3. Without Jah Love - Amanda Vibez
4. It’s Blazing - Prince Alla
5. Pure And Clean - King Kong
6. Bright Lights - Tampanae
7. Live Di Life - Jah Thunder
8. Babylon Burning - Leah Rosier *
9. Blazing (melodica version) - Asher-E
10. Try We A Try - CJ Joe
11. No Doubt - Kazam Davis
12. Wrong Name - Blae Minott
13. So Much Trouble - Lady K-Wida *
14. Slave Master – Osagyefo ft. Tuff Lion *
15. There Is No Justice - Colah Colah
16. Spend My Money - Exile Di Brave ft. Taxi Red Ash *
17. All My Life - Vivian Jones *
18. Show Love - The Itesologist
19. Fire Dub - Asher-E
20. Babylon Dubbin’ - Asher-E

* (eerder uitgebracht)


Download links:

iTunes

Apple Music

Spotify

Deezer