Organisatie van Bazart Bashment (2003-2006)


Black Star Foundation heeft op reguliere basis samengewerkt met Jongerencentrum Bazart (Den Haag): Gedurende 3 jaar was er ongeveer om de maand een andere 'Bazart Bashment' in Club Bazart!

Bazart Bashment is een samensmelting van diverse muzieksoorten met reggae en dancehall als uitgangspunt. In tegenstelling tot 'battles' of 'clashes' (vooral bekend in de hiphop- en dancehall scene) is de Bashment een feest waar verschillende muziekstijlen elkaar ontmoeten.


De Bazart erkende de behoefte aan reggaemuziek en daarop gebaseerde genres in Den Haag en is daarom in 2003 begonnen met de Bazart Bashment. Om dit feest naar een hoger niveau te tillen is begin 2005 de hulp en deskundigheid van Black Star Foundation ingeroepen en is er besloten een aantal Bazart Bashments vooruit te plannen, waardoor er meer continuiteit is ontstaan en het multiculturele en idealistische karakter van de avond meer benadrukt wordt. Daarnaast hebben we subsidie gekregen van de gemeente Den Haag, de Popunie en POP.

Door de organisatie van Black Star Foundation is er een grotere diversiteit in de programmering ontstaan en is er kans gegeven aan minder bekende DJ's en performers (MC's e.d.). De basis bleef reggae, maar er werd steeds meer gecombineerd met andere gerelateerde muziekgenres en daarbijbehorende artiesten.


Vaste DJ's zijn Den-Den en Kaya en natuurlijk is ook VJ Prins W altijd van de partij. Daarnaast werden er, afhankelijk van het thema, steeds andere gast DJ's en artiesten/bands uitgenodigd.

De laatste Bazart Bashment was de Bob Marley Special eind mei 2006. Hoewel dit feestje zeer geslaagd was, is er besloten niet meer door te gaan met dit concept.