Joggo Music release op Black Star riddim (augustus 2012)


De Surinaams Nederlandse zanger Joggo bracht op 1 aug. 2012 de single 'Private Performer' uit. Het nummer is de eerste single van zijn nieuwe CD 'Conscious Love'. Het album zal in 2013 uitkomen en bevat samenwerkingen met andere nationale en internationale artiesten.

Voetbal:
Joggo is geboren op 29 oktober 1980 in Amsterdam als Jurgen Orville Seedorf. Hij heeft al van kleins af aan een grote passie voor muziek en voetbal, net als zijn oudere broer Clarence Seedorf. Op zijn tiende levensjaar ging Joggo naar de Ajax Football Academy, waar hij bleef tot zijn 17e. Joggo verliet Ajax en was o.a. actief in de jeugd van Real Madrid (Spanje) en de Nederlandse Eerste divisie. Naast voetbal is muziek altijd zijn grote passie geweest en in 2011 besluit Joggo te stoppen met voetbal en zich fulltime te richten op muziek.


Reggae:
Nadat Joggo vijf jaar in een Surinaamse (Kaskawi) band zat, nam hij in 2008 het heft in eigen handen en ging solo verder in het genre waar eigenlijk zijn hart ligt: reggae. Joggo bracht datzelfde jaar een mixtape uit en domineerde wekenlang de internationale reggae charts met het nummer 'Beware' (Kingdom riddim). Het nummer had een grote internationale impact en piekte wekenlang op #2 in de officiƫle Duitse reggae charts.


Joggo bracht daarna diverse singles uit op riddims van internationaal bekende reggae producers. In 2011 bracht Joggo het album 'Modern Rockers - Volume 1' uit (Dredda Records), dat ook direct een internationaal succes werd. De single 'Peace and Love' werd een grote hit in o.a. Hawaii. Joggo heeft al veel opgetreden op grote festivals zoals Summerjam, Reggaejam (Duitsland), Future Reggae Ruigoord, Keti Koti Festival en de Zwarte Cross (Nederland). Daarnaast heeft Joggo onlangs het voorprogramma verzorgd voor reggae grootheden als Ijahman, Turbulence, Midnite en Stephen Marley.


Black Star riddim:
Het nummer 'Private Performer' is een heerlijke zomerhit! De muziek is van Black Star Foundation en is geschreven door muzikanten uit alle verschillende windstreken: Tuff Lion (Virgin Islands), Osagyefo (Ghana) en Asher E (Nederland). De tekst is geschreven door Joggo zelf.


Download Private Performer op iTunes!

Bekijk Joggo - Private Performer bij Giel@3FM (woensdag 12 september 2012)