Afrika komt naar je toe deze zomer! (2006+2007)


Van begin augustus tot begin september 2006 was de Ghanese zanger Osagyefo voor het eerst in Nederland! Black Star Foundation heeft hem uitgenodigd voor optredens, studio opnamen en repetities met diverse muzikanten van hier.

Zijn echte naam is Dennis Afram en hij is geboren en getogen in de grootste stad in de Ashanti-regio in Ghana: Kumasi. Zijn artiestenaam is 'Osagyefo' (spreek uit: 'O-Sa-Djee-Fo' met de klemtoon op 'Sa'), dat 'bevrijder' betekent.


Tijdens zijn allereerste verblijf buiten Ghana (augustus 2006) heeft Osagyefo in Nederland samengewerkt met diverse muzikanten en producers. Met Tuff Lion, producer en multi-instrumentalist (Virgin Island), die in dezelfde periode met Bambu Station door Europa aan het touren was, is er een spontane samenwerking ontstaan. In 1 studiodag zijn er maar liefst 6 nummers ingespeeld, ingezongen en opgenomen! 


Met de muzikant/producer Asher E heeft Osagyefo de overige nummers opgenomen. Augustus 2007 was 'Blaze Fire', het eerste album op Black Star label en het debuut album van Osagyefo, dan ook af!


Daarnaast heeft Black Star Foundation meer dan 10 optredens in 1 maand voor Osagyefo geboekt. Moccah, het urban lifestyle programma van The Box heeft opnamen gemaakt van Osagyefo tijdens zijn optreden in Paradiso (augustus 2006).


Black Star Foundation heeft nog 2 tours in Nederland georgasniseerd voor Osagyefo, namelijk rond zijn album release (augustus 2007) en rond het concert van Alpha Blondy (november 2007), waarbij Poor Man Friend en Osagyefo het voorprogramma verzorgden.