Black Star Foundation goes Jamaica! (2005-2006)


December 2005 / januari 2006 zijn Dennis en Michelle van Black Star Foundation naar Jamaica gegaan. Deels voor vakantie om de koude winter in Nederland te ontvluchten, maar vooral om zaken te doen voor de stichting!

De eerste week verbleven we bij de familie Hinds in Steertown (dorpje vlakbij Ocho Rios), familie van de vorig jaar overleden ska-legende Justin Hinds. Met zijn zoons hebben we veel gesproken over het oprichten van een Justin Hinds Foundation en het opzetten van een museum of 'memorial house' voor hun overleden vader. Met Floyd Lloyd Seivright, oude vriend, artiest en tevens publisher, bespreken we momenteel verschillende samenwerkingsmogelijkheden, o.a. een mogelijke Europese tour met Ernest Ranglin.


In Kinston verbleven we bij Joe (zie foto), hebben we veel tijd doorgebracht in verschillende studio's en we hebben veel artiesten ontmoet (o.a. Damian 'Jr Gong' Marley!). Voor Ijahman Levi en the Mighty Diamonds, die in Europa zouden gaan touren in februari/maart 2006, hebben we een optreden geregeld op 28 februari 2006 in de Melkweg, Amsterdam.


In Steven Stanley Studios (Kingston) hebben we 2 eigen riddims (drum/bass) opgenomen met de Firehouse Crew en hebben we de platencollectie van Black Star Sound flink uitgebreid!

Verder hebben we heel veel stageshows en dancehalls bezocht en hebben we erg genoten van dit prachtige eiland.