Black Star brengt dancehall riddim uit (september 2012)


Black Star Foundation brengt haar eerste dancehall riddim uit. Het album bevat 6 verschillende nummers van zowel nationale als internationale artiesten, op dezelfde (instrumentale) muziek.

Bad Girls riddim:
Tijdens een bezoek aan Jamaica in 2009 heeft Black Star Foundation de dancehall riddim 'Bad Girls' opgenomen in de Anchor Recording Studios in Kingston (Jamaica) met de FIREHOUSE CREW. De afgelopen jaren heeft de stichting verschillende bekende en minder bekende artiesten op de riddim laten voicen, zowel nationaal als internationaal en daarbij ook nieuw lokaal talent.


Het resultaat is een afwisselende compilatie van 6 totaal verschillende tracks van artiesten uit Trinidad, Jamaica en Nederland. De nummers zijn geproduceerd en afgemixt door Donald 'Tixie' Dixon (Jamaica) en ASHER E (Nederland). De muziek is zeer energiek, uplifting en dansbaar.


Bad Girls riddim CD-cover


De artiesten op Bad Girls riddim zijn MARLON ASHER (Trinidad), TURBULENCE (Jamaica), SPECTACULAR (Jamaica), SMILEY (Nederland), LEAH ROSIER (Nederland) en tenslotte de eerste/originele versie door K-WIDA (Nederland) & LADY G (Jamaica).

Voor het eerst in de geschiedenis, brengt Black Star Foundation een dancehall riddim uit! Later volgt er nog een reggae riddim 'Rub A Dub' (2013).


Het album is verkrijgbaar op iTunes!


Check de Bad Girls Megamix van alle 6 versies op YouTube