- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

10-jarig bestaan: A Decade of Reggae Music!
vrijdag 22 maart 2013 van 19.00 tot 05.00 in Melkweg (Amsterdam)
Entree: €10 (in voorverkoop: €10)

Maart 2013 bestaat Black Star Foundation precies 10 jaar! Tijd voor groot feest dus!

A DECADE OF REGGAE MUSIC!
Het evenement is een hele belevenis (experience), die je leidt door een decennium van reggae muziek door de ogen van Black Star Foundation.

Het programma bestaat niet alleen uit een keur aan nationale en internationale artiesten en bands, maar ook een muzikale lezing over Jamaica en reggae muziek, twee films, een expositie van artiesten foto's en posters, Jamaicaans eten en drinken en heel veel Black Star merchandise! :o)

PROGRAMMA:
19:00 Open

Cinema (boven):
19:45 Marley (Kevin McDonald)
22:30 Reggae Got Soul (Toots Hibbert)

Oude Zaal:
19:00 ILL BILL en RAY RANKING
20:00 Welkomstwoord
20:10 Muzikale lezing door Dr. Tim
20:30 REBEL JAM band
21:15 DJ SKANK AROUND SOUND
21:45 JOGGO & THE REVOLUTION WARRIORS
22:30 DJ SKANK AROUND SOUND
23:00 ASHER E with special guests DEVENTER HIP HOP CREW
23:30 BRAINPOWER met dubmaster ASHER E
23:45 BLACK STAR SOUND alleen eigen riddims
24:00 VIVIAN JONES (UK)
00:30 BACK-A-WALL MOVEMENT
01:00 IRIE ITES (FR) met special guest JR. YELLAM (FR)
01:30 SPECTACULAR (JA)!
02:15 BLACK STAR SOUND
02:30 LEAH ROSIER / BREDDA MARCUS / SMILEY
03:45 KEYTOWN SOUND
04:30 Alle DJs/artiesen (tune fi tune)!
05:00 Einde

Adres: Melkweg
Lijnbaansgracht 234a - 1017 PH - Amsterdam

Line up

Speciale gasten:

 
Spectacular
Spectacular komt net zoals vele Jamaicaanse reggae/dancehall artiesten uit de ghetto’s van Kingston (Jamaica). Meteen na zijn eerste single (1996) werd hij veel gedraaid op de Jamaicaanse radio. Sinds 2003 is Spectacular ook regelmatig op tour in Europa. Hij is een reggae ster vol energie!
 

 
Vivian Jones
Vivian Jones is een zeer talentvolle Jamaicaanse zanger met een warme soulstem. Hij woont in Londen en scoort al meer dan 20 jaar in de Engelse charts!
 

 
Brainpower
Brainpower staat al meer dan 10 jaar aan de top in de Nederlandse Hip Hop! Hij is de énige Nederlandse MC die meer dan 200.000 platen, CD’s en DVD’s wist te verkopen. En hij doet ook reggae!
 
 
Uitvoerende artiesten:

 
Jr. Yellam
Jr. Yellam is een jonge talentvolle Franse singjay/songwriter. Hij werkt o.a. samen met Irie Ites Soundsystem en hij komt dan ook mee naar NL om het publiek op te warmen voor di Burnin' Spectacular!
 

 
Asher-E
'Riddim master' en Black Star producer Asher-E!
Eelco Kastermans (alias Asher-E) is een allround reggae muzikant, soundengineer en producer. Hij is al jarenlang de vaste producer van Black Star Foundation en speelt geweldig op de melodica!
 

 
Smiley
Smiley is geboren op Aruba en is al sinds 1997 met muziek bezig. In 2000 is hij naar Nederland gekomen, waar hij o.a. samenwerkte met Out of Many. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen band.
 

 
Bredda Marcus
Winnaar van de Dutch Reggae Award 2006. Bredda Marcus is jarenlang drijvende kracht en zanger geweest van The Irie Connection. Sinds 2006 is Marcus ook regelmatig te horen bij Black Star Sound, als hij DJ Den-Den bijstaat aan de microfoon.
 

 
Leah Rosier
Leah is een jonge vrouwelijke reggae artiest uit Amsterdam (Nederland)! In 2010 is zij begonnen met het schrijven en opnemen van haar eigen nummers en zij staat nu al regelmatig op het podium in binnen- en buitenland.
 
 
DJ's:

 
Irie Ites (Frankrijk)
Irie Ites is een bekend reggae soundsystem en label uit Frankrijk. Irie Ites Sound is opgericht in 1999 en bestond uit Jericho, Unatty en RomG. Sindsdien hebben vele zangers hun riddims bezongen, en hebben zij unieke plaatjes en specials.
 

 
Black Star Sound
Black Star Sound is een roots reggae DJ-crew uit Amsterdam. Selector Den-Den houdt van vinyl en heeft een enorme platencollectie, met name 7”-singles. Op het podium wordt Den-Den vaak bijgestaan door MC's en talentvolle zangers. Naast Jamaicaanse riddims draait Black Star Sound ook eigen producties.
 

 
Keytown Sound
De Leidse Keytown Sound bestaat uit selectors Martial Ard, Senior en D-Leon met Papa Aya als singjay. Ze draaien recht door zee Roots Reggae en Dancehall, van toen tot en met nu.
 

 
Back-a-Wall Movement
Back-a-Wall Movement is een reggae soundsystem met een positieve boodschap, naar Jamaicaans voorbeeld. Al meer dan 15 jaar draaien Papa Hobbol en Remy Rootical hun plaatjes, alleen vinyl en het liefst 7".
 

 
Skank Around Sound (Nederland)
Skank Around Sound feat. DJ Dab draait al jaren geregeld op reggae feesten en -concerten in de Melkweg (Amsterdam). Daarnaast organiseert Dab zelf Reggaebomb (Utrecht).
 

 
Selecta Ill Bill
Jonge en talentvolle DJ uit Amsterdam! Billy heeft o.a. veel ervaring opgedaan bij de Dutch Dub Doctors (vandaar de naam Ill Bill) en draait tegenwoordig solo.
 

 
Ray Ranking
Reggae/dub DJ uit Amsterdam, gespecialiseerd in roots, dub, reggae en dancehall. Zijn platencollectie bestaat ook uit moderne roots en dancehall, soul en Africaanse reggae.
 
 
Bands:

 
Rebel Jam
Rebel Jam is een roots reggae band onder leiding van de charismatische bandleider, gitarist en leadzanger Robby Pinas. De band staat garant voor een energieke en afwisselende show.
 

 
Joggo
Joggo is bekend bij het reggaepubliek sinds de release van de mixtape Beware in 2008. Het nummer Beware (Kingdom riddim) had een grote internationale impact en piekte wekenlang op #2 in de officiele Duitse reggae charts.