- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Reggae Talent Xplosion
zaterdag 29 maart 2014 in Petrol (Antwerpen - BE)

De BeneluXXL Reggae Contest voor live bands en MC's.
Na de preselectie en de online selectieronde (halve finale) zijn de finalisten van de Benelux Reggae Contest eindelijk bekend!

Op basis van het aantal stemmen door het publiek en de kritische beoordeling door de jury werden JAMAICAN JAZZ ORCHESTRA, JUNIOR KENNA en RAPHAEL PICO geselecteerd voor de finale van de bands, en FULLANNY, PUPPASONIC en VERSE ITAL geselecteerd voor de finale van de MC's.

De bands/MC's zullen op zaterdag 29 maart in Petrol te Antwerpen (Belgie) hun beste beentje voorzetten in de strijd voor het mooie prijzenpakket.

Afterparty met TIPPA IRIE en DUBMATIX!

Adres: Petrol
d'Herbouvillekaai 25, 2020 Antwerpen Zuid - Belgie

Line up

MCs:

 
Fullanny (Suriname/Nederland)
Fullanny (Orlando Gambier) is een 'concious' reggae artiest van Surinaamse afkomst, geboren en getogen in Nederland.
 

 
Puppasonic & RadikalSound System (BelgiŽ)
Puppasonic is de MC van RadikalSound System. Zij komen uit Brussel (Belgie). Ouderwetse Jamaicaanse soundsystem stijl met Jah Sky pon the controls and soundsystem.
 

 
Verse iTal (Nederland)
Winnaar van de Benelux Reggae Contest 2014! Verse iTal is geboren in Trinidad/Tobago als Stefan Wilson. Deze veelzijdige artiest is een bekende in de lokale reggaescene in Trinidad/Tobago. In 2012 is hij naar Europa gekomen, hij woont nu in Den Haag.
 
 
Afterparty:

 
Dubmatix (Canada)
Dubmatix is een Internationaal bekende Canadese artiest, producer en multi-instrumentalist. Hij is een van de beste reggae/dub producers in de wereld en staat al 10 jaar aan de top!
 

 
Tippa Irie (Jamaica/Engeland)
Anthony Henry, beter bekend als Tippa Irie, is geboren in Brixton, Zuid-London en is van Jamaicaanse afkomst. Hij is een Grammy genomineerde artiest in reggae, hiphop en dub, bekend van de hit Hello Darling (1986).
 
 
Bands:

 
Jamaican Jazz Orchestra (BelgiŽ)
Jamaican Jazz Orchestra komt uit Belgie. Zij spelen een mix van reggae, rocksteady, ska en jazz.
 

 
Junior Kenna (Nederland)
De jonge en getalenteerde reggae/dancehall artiest Jr. Kenna heeft muziek met de paplepel ingegoten gekregen. Zowel zijn moeder, omen en neven, als zijn vader (Kendread) zijn werkzaam als professioneel artiest en treden nog regelmatig op. Jr. Kenna is half Surinaams en half Indonesisch.
 

 
Rapha Pico (Nederland)
Sommige mensen worden geboren met muziek in hun genen, een erfenis die zij hun leven lang met zich meedragen. Raphael is zo iemand, een jonge zanger met veel talent.