- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Rototom Sunsplash Festival 2015
15 - 22 augustus 2015 in Benicàssim (Spanje/Spain)

Rototom Sunsplash, het grootste reggae festival in Europa, zal dit jaar plaatsvinden van 15 t/m 22 augustus 2015 in Benicàssim (Spanje).

Voor deze 22e editie van het festival zijn o.a. bevestigd: MAJOR LAZER, SUPERCAT, CAPLETON, BARRINGTON LEVY, BUNNY WAILER, POPCAAN, JAH CURE, PROTEGE, CHAM, SOJA, CLINTON FEARON, BAD MANNERS, HOLLIE COOK, KATCHAFIRE, THE PIONEERS, JUNIOR MARVIN en vele anderen.

BLACK STAR SOUND feat. Selector DEN-DEN en MC’s MICHELLE & JAHFORTH showcasen 2 artiesten op Black Star label: LEAH ROSIER (NL) en MR. AYA (FR) met live band RISE & SHINE (FR). Daarnaast begeleid RISE & SHINE band de Jamaicaanse artiesten KAZAM DAVIS en EXILE DI BRAVE. Diverse optredens op de Showcase stage van Rototom en op het strand van Benicassim!

Onze optredens op een rijtje:

 • KAZAM DAVIS (JA) met RISE & SHINE BAND (FR)
  Donderdag 20 aug. (02:45) - Rototom Showcase Stage
 • EXILE DI BRAVE (JA) met RISE & SHINE BAND (FR)
  Donderdag 20 aug. (04:00) - Rototom Showcase Stage
 • BLACK STAR SOUND (NL) met LEAH ROSIER (NL) & MR. AYA (FR)
  Vrijdag 21 aug. (14:00) - Rototom Sunbeach (Playa Heliopolis)
 • BLACK STAR SOUND (NL) met MC JAHFORTH (JA)
  Zaterdag 22 aug. (00:45) - Rototom Showcase Stage
 • MR. AYA (FR) met RISE & SHINE BAND (FR)
  Zaterdag 22 aug. (01:15)- Rototom Showcase Stage
 • LEAH ROSIER (NL) met RISE & SHINE BAND (FR)
  Zaterdag 22 aug. (02:00) - Rototom Showcase Stage

Check hier de officiele Rototom foto's:
Kazam Davis / Exile Di Brave / Leah Rosier / Mr. Aya

Meer info: Rototom Sunsplash

Dit project is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Line up

Backingband:

 
Rise & Shine (Frankrijk)
Rise & Shine is een reggae backingband uit Besançon (Frankrijk). Sinds 2011 treden ze op met artiesten als Yaniss Odua (Fr), Daddy Nuttea (Fr) and Leah Rosier (NL). De band produceert ook eigen riddims.
 
 
Uitvoerende artiesten:

 
Leah Rosier
Leah is een jonge vrouwelijke reggae artiest uit Amsterdam (Nederland)! In 2010 is zij begonnen met het schrijven en opnemen van haar eigen nummers en zij staat nu al regelmatig op het podium in binnen- en buitenland.
 

 
Mr. Aya
Mr. Aya is een singjay uit het noorden van Frankrijk. In 2011 kwam zijn eerste album uit en in 2013 won hij de Benelux Reggae Award voor MC’s en zangers!
 

 
Exile Di Brave
Exile Di Brave is een jonge Jamaicaanse reggae artiest, geboren in Portmore (vlakbij Kingston). In 1999 begon hij met rappen toen hip hop groter werd in de Jamaicaanse muziekcultuur. Inmiddels tour hij door Europa, in 2015 stond hij o.a op Reggae Geel (Belgie) en Rototom Sunsplash (Spanje).
 

 
Kazam Davis (Jamaica)
Kazam Davis is een bescheiden Rastafarian afkomstig van de Twelve Tribes of Israel. Zijn missie is om vrede en liefde te verspreiden door zijn teksten. In 2014 bracht hij zijn EP Ancient Warriors uit, in 2015 toerde hij door Europa en in 2016 was hij terug!
 
 
DJ:

 
Black Star Sound
Black Star Sound is een roots reggae DJ-crew uit Amsterdam. Selector Den-Den houdt van vinyl en heeft een enorme platencollectie, met name 7”-singles. Op het podium wordt Den-Den vaak bijgestaan door MC's en talentvolle zangers. Naast Jamaicaanse riddims draait Black Star Sound ook eigen producties.
 
 
MCs:

 
Jahforth
Jahforth is een Jamaicaanse zanger/MC. Hij is een echte 'nyabinghi roots man'. Spirituele invloeden hoor je dan ook terug als hij achter de mic zijn ding doet. Sinds 2014 is Jahforth regelmatig te zien en te horen bij Black Star Sound!
 

 
Michelle (Nederland)
Michelle Boekhout van Solinge is de oprichter van Black Star Foundation. Zij houdt zich vnl. bezig met management en boekingen van bands/artiesten, (online) promotie, organisatie van evenementen en ontwikkeling van nieuw talent. Michelle geeft ook lezingen en is MC voor Black Star Sound!