- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Rastaplas 2017
22 - 23 juli 2017 vanaf 12.00 in Noord Aa (Zoetermeer)

Deze nieuwe editie van Rastaplas Festival duurt maar liefst 2 dagen! Zaterdag 22 juli vindt Rastaplas plaats zoals men gewend is van de afgelopen jaren. Vanaf dit jaar is ook de zondag (23 juli) toegevoegd waarbij meer lokaal talent een kans krijgt het podium te betreden.

Black Star Sound is sowieso weer van de partij! Daarnaast staan zowel Joggo als Exile Di Brave op het podium!

Programma Rastaplas - zaterdag 22 juli 2017:
12:00 DJ: Sticky Sound Crew / Reggae Barbie
13:30 Band: Jampara & The Batalion
15:00 DJ: Black Star Sound / Den-Den & MC Jahforth
15:45 Band: Roots Creation
17:15 DJ: Sticky Sound Crew / Reggae Barbie
18:00 Band: Exile Di Brave
19:30 DJ: Black Star Sound / Den-Den & MC Jahforth
20:15 Band: Joggo & Jahvolution band
21:45 DJ: Messenjah Sound / Donna Lee
22:30 Band: The Twinkle Brothers

Programma Rastaplas - zondag 23 juli 2017:
13:00 DJ: Reggaebomb Crew
14:00 Band: Roots Palmera
15:30 DJ: Reggaebomb Crew
16:30 Band: Toe Maar
18:00 DJ: Reggaebomb Crew
19:00 Band: Black Slate

Adres: Noord Aa - Zoetermeer (Bekijk hier kaart)

Meer info: Rastaplas

Line up

Uitvoerende artiesten:

 
Jampara & The Batalion
De African-Roots-Reggae-stijl die Jampara speelt, noemt hij zelf 'Fire in the Wire' en wordt getypeerd door de combinatie van reggae met Burundi-drums.
 

 
Joggo
Joggo is bekend bij het reggaepubliek sinds de release van de mixtape Beware in 2008. Het nummer Beware (Kingdom riddim) had een grote internationale impact en piekte wekenlang op #2 in de officiele Duitse reggae charts.
 

 
Exile Di Brave
Exile Di Brave is een jonge Jamaicaanse reggae artiest, geboren in Portmore (vlakbij Kingston). In 1999 begon hij met rappen toen hip hop groter werd in de Jamaicaanse muziekcultuur. Inmiddels tour hij door Europa, in 2015 stond hij o.a op Reggae Geel (Belgie) en Rototom Sunsplash (Spanje).
 
 
DJ's:

 
Skank Around Sound (Nederland)
Skank Around Sound feat. DJ Dab draait al jaren geregeld op reggae feesten en -concerten in de Melkweg (Amsterdam). Daarnaast organiseert Dab zelf Reggaebomb (Utrecht).
 

 
Black Star Sound (Nederland)
Black Star Sound is een roots reggae DJ-crew uit Amsterdam. Selector Den-Den houdt van vinyl en heeft een enorme platencollectie, met name 7-singles. Op het podium wordt Den-Den vaak bijgestaan door MC's en talentvolle zangers. Naast Jamaicaanse riddims draait Black Star Sound ook eigen producties.
 
 
MCs:

 
Jahforth (Jamaica/Nederland)
Jahforth is een Jamaicaanse zanger/MC. Hij is een echte 'nyabinghi roots man'. Spirituele invloeden hoor je dan ook terug als hij achter de mic zijn ding doet. Sinds 2014 is Jahforth regelmatig te zien en te horen bij Black Star Sound!
 

 
Michelle (Nederland)
Michelle Boekhout van Solinge is de oprichter van Black Star Foundation. Zij houdt zich vnl. bezig met management en boekingen van bands/artiesten, (online) promotie, organisatie van evenementen en ontwikkeling van nieuw talent. Michelle geeft ook lezingen en is MC voor Black Star Sound!