- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Made in Jamaica
woensdag 2 mei 2007 van 17.30 tot 00.00 in Heineken Music Hall (Amsterdam)
Entree: €35

Het 'Made in Jamaica' Reggae Festival is ontstaan naar aanleiding van de gelijknamige documentaire van de Franse regisseur Jerome Laperrousaz. De Nederlandse première van deze documentaire vond eind 2006 plaats (IDFA, Amsterdam). Klik hier voor meer info over de film.

Een aantal (hoofd)personen uit de documentaire komen april/mei 2007 naar Europa voor de 'Made in Jamaica Tour 2007', om het publiek kennis te laten maken met deze ultieme reggae experience. Put on your dancing shoes en swing mee met Mystic Revelation of Rastafari, Third World, Bunny Wailer & The Solomonic Reggaestra en Capleton met de David House Crew!

Black Star Foundation verzorgt de organisatie en promotie van het Nederlandse 'Made in Jamaica' Reggae Festival. Alle inkomsten van deze stichting worden besteed aan de promotie en ondersteuning van (nog) onbekend Afrikaans talent. Warm-up & Aftershow by Black Star Sound featuring DJ Den-Den & DJ Parttime Warrior en Brother Marcus & K-Wida on the mic!

Lees hier de recensie over dit festival in OOR.

Programma:

In de foyer van de Heineken Music Hall is een uitgebreide Jamaicaanse markt met CD's, reggae goodies en heerlijk Jamaicaans eten verzorgd door Runn Catering.

Adres:
Heineken Music Hall
ArenA Boulevard 590
1101 DS Amsterdam

Voorverkoop:
Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticket Sevice. Bel of bezoek Ticket Service ® via: 0900-3001250 (45 cpm), de 151 grotere postkantoren, de 100 grotere Free Record Shops, de 33 GWK-Travelex stationskantoren, de 11 grotere VVV kantoren, www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Line up

Bands:

 
Mystic Revelation of Rastafari (Jamaica)
Mystic Revelation of Rastafari bestaat al meer dan 50 jaar en bestaat uit drummers en spirituele filosofen, die de voorvaders en bewakers zijn van de gewijde tradities van de reggae. De bijzondere muziek van de groep heeft een vredelievende boodschap en klinkt anders dan doorsnee.
 

 
Third World (Jamaica)
Third World is opgericht in 1973 door toetsenist Michael 'Ibo' Cooper en gitarist Stephen 'Cat' Coore die Inner Circle hadden verlaten om hun eigen band te beginnen. Vooral bekend van het nummer '96 Degrees in the Shade'.
 

 
Bunny Wailer (Jamaica)
In 1963 vormden Bob Marley, Peter Tosh en Bunny Wailer de legendarische groep 'The Wailers'. Bunny Wailer wordt vaak 'the forgotten Wailer' genoemd want hij heeft volgens velen nooit de eer gekregen die hem toekomt. Hij is hij één van de belangrijkste grondleggers van de reggae.
 

 
Capleton (Jamaica)
Capleton is samen met Sizzla, Anthony B en Buju bepalend voor de conscious dancehall. Capleton scoorde enorme hits met 'Don’t Dis the Trinity' en 'Tour'. Op het Made in Jamaica Reggae Festival treedt Capleton op met de David House Crew.