Bantaba Ballet op Terra Festival

vrijdag 3 juni 2005 van 21:00 tot 22:15
Theater De Vest - AlkmaarDe echte wereldmuziekliefhebber heeft de dagen al geblokt in z'n agenda: 3, 4 en 5 juni vindt de tiende editie van het Terra Festival plaats op verschillende locaties in Alkmaar: Terra goes Africa!

Deze jubileumeditie van het wereldmuziek en -dansfestival Terra staat dit jaar geheel in het teken van Afrika. Artiesten, muziek en dans op verschillende locaties in de stad; Alkmaar wordt een weekend ondergedompeld in de Afrikaanse cultuur. Daarmee belooft Terra 2005 opnieuw een verfrissende multiculturele beleving te worden. Traditiegetrouw vindt Terra plaats in Theater de Vest, Podium Atlantis, JC Parkhof, Provadja en op de buitenlocaties Cultuurpark De Hout, Waagplein en Canadaplein in Alkmaar.

Terra is een festival dat door middel van optredens op podia van diverse best replica watches signaturen een eenheid schept tussen de toeschouwers. Wereldmuziek en -dans vormen het bindend medium tussen podium en publiek. Enerzijds wil Terra de wereldmuziekliefhebber bedienen en anderzijds wil Terra de (nog niet) wereldmuziekliefhebber kennis laten maken met dit genre.

Het showballet 'Bantaba' geeft Terra een knallende openingsshow op de eerste avond van deze 10de editie. Het Bantaba Ballet staat synoniem voor een opzwepende mix van energieke dans vermengd met de ritmische klanken van verschillende Afrikaanse instrumenten, zoals percussie, kora en belafone. 

Het Afrikaanse woord 'bantaba' staat voor de centrale boom in een dorp waar dorpsbewoners in de schaduw samenkomen voor een praatje. Deze ontmoetingsplek is in vele Afrikaanse dorpen uitgegroeid tot een plaats waar belangrijke levenvraagstukken besproken worden, waar ideeen geboren en ervaringen uitgewisseld worden. Of het nu om een huwelijksfeest, begrafenisceremonie of kroning van een nieuw dorpshaafd gaat, 'Bantaba' is dé plek die de mensen uit het dorp met elkaar verbindt.

De dansers van het befaamde 'Bantaba Ballet' adopteerden de benaming 'Bantaba' binnen hun artistieke context. Het Bantaba Ballet onderstreept met haar acrobatische show dan ook een zinderende ontmoeting met de Afrikaanse cultuur.

Artiesten


Bantaba BalletUitvoerende artiest

Evenementen