Black Star lezing op ONE Festival in Den Haag

zaterdag 20 september 2014 van 16:00 tot 17:15
Bar en Poppodium de Supermarkt - Den HaagTijdens het nieuwe jaarlijkse Just Peace weekend, van 19 t/m 21 september, vieren we in Den Haag, de internationale stad van vrede en recht, de wereldwijde VN Dag van de Vrede!

Voor het Just Peace weekend verzorgt Black Star Foundation een interessant reggae programma. Kom op zaterdag 20 september 2014 naar het ONE festival in de Supermarkt op de Grote Markt in Den Haag voor een speciale muzikale lezing over Bob Marley en reggae!

Muzikale lezing
Black Star Foundation (Amsterdam) wil het publiek graag meer vertellen over de achtergronden van reggae muziek. Daarom verzorgt de stichtng diverse muzikale lezingen, o.a. over Bob Marley, reggae en de ontwikkeling van de Jamaicaanse popmuziek. We hebben deze lezingen meerdere malen verzorgd, o.a. als voorprogramma voor het concert van de Rootsriders (Tribute to Bob Marley band) tijdens hun theater- en clubtours (2008 - 2011).

Voor het Haagse Vredesweekend, hebben we een muzikale lezing 'op maat' gemaakt, waarbij we o.a. inzoomen op het optreden van Bob Marley & The Wailers in de Houtrusthallen (1977) en we zullen dieper ingaan op hoe Bob Marley heeft bijgedragen aan de 'peace, justice & harmony' in zijn thuisland Jamaica, maar ook wereldwijd. Zo kreeg Bob Marley o.a. 'The Peace Medal of the Third World' van de Verenigde Naties (1978).

Sprekers
De sprekers, Dr. Tim (universitair docent en onderzoeker) en Michelle (oprichter van Black Star Foundation) zijn allebei reggaefanaat en kunnen zeer levendig vertellen over reggae en Jamaica, het reggae eiland dat zij dan ook vaak hebben bezocht. Hun verhaal wordt ondersteund door beeldmateriaal en muziek (DJ Den-Den van Black Star Sound).

  • Dr. Tim Boekhout van Solinge is onderzoeker en docent aan de Universiteit Utrecht. Hij schreef zijn scriptie (1994) over de sociale achtergronden van de Jamaicaanse popmuziek en -cultuur, waarvoor hij zes maanden veldwerk deed in Kingston, Jamaica. Tim heeft in die tijd veel artiesten gesproken en geinterviewd. Hij geeft nog steeds regelmatig lezingen en colleges over Jamaicaanse reggae muziek.
  • Michelle Boekhout van Solinge is de oprichter en drijvende kracht achter Black Star Foundation. Zij is al meer dan 10 jaar werkzaam in de Nederlandse muziekindustrie. Michelle is een groot reggaeliefhebber en houdt zich vnl. bezig met management en boekingen van reggae bands/artiesten, (online) promotie, organisatie van reggae evenementen en concerten en de ontwikkeling van nieuw talent.

Programma:
16:00 BLACK STAR SOUND plays oldies
16:15 Muzikale lezing
17:00 BLACK STAR SOUND plays new roots
17:15 Einde

GRATIS ENTREE!
Meer info: Just Peace The Hague

Adres: Supermarkt
Grote Markt 25 - 2511 BG Den Haag

Artiesten


Black Star SoundDJ

Evenementen