Made in Jamaica tour met het Nederlands Blazers Ensemble (2022)


Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een hechte groep van ruim twintig topmusici die ongeveer 90 keer per jaar optreden in binnen- en buitenland. Het NBE past in geen enkel vakje en dat is haar kracht. Al vele jaren maakt het NBE programma’s waarbij het met musici uit andere muziekculturen op het podium staat. Voor 2022 staat een bezoek aan Jamaica in de agenda, waarbij Michelle (Black Star Foundation) het NBE zal begeleiden.

Het ensemble gaat op een muzikale reis naar een verre culturele bestemming om te inspireren en geïnspireerd te worden, en maakt een deels gearrangeerde, deels geïmproviseerde tour. Samen met een lokale muziekprofessional reizen ze het hele land door op zoek naar muziek en lokale muzikale helden. Ze creëren muzikale ontmoetingen met professionals, studenten en amateurs van alle generaties en stijlen. Ze delen het podium met de muzikanten die hun pad kruisen en verschijnen in de media.

Het NBE trok in september 2014 naar de Marrons in de binnenlanden van Suriname, gaf concerten in de jungle, workshops en een afsluitend concert in Paramaribo. Daarna volgden Cuba (2016), Georgië (2017) en het Afrikaanse Benin (2018). Door Corona zijn de buitenlandse projecten tijdelijk stil komen te liggen. Voor 2022 staat er een reis in de planning naar het reggae-eiland Jamaica!

Mei 2023 haalt het NBE een aantal van deze musici naar Nederland om samen een programma te maken en de Made in Jamaica tournee te maken langs de Nederlandse podia!

Impressies van 'Made in ...’ projecten: